Forside Forlovertale
Forlovertaler
Generell info - forlovertale

Trenger du hjelp til å skrive forlovertale, er du kommet til rett netttsted. I denne artikkelen vil vi gi deg tips til hvordan skrive en forlovertale. Her får du også forslag til oppsett forlovertale, men du kan selvfølgelig fravike fra dette om du ønsker.

Forlovertale – forberedelserForlover tenker

Begynn i god tid

Skal du være forlover, er det lurt å begynne forberedelsene til talen i god tid. Når du begynner å skrive ned stikkord, starter underbevisstheten å jobbe slik at du lettere vil kunne skrive en forlovertale du kan være stolt av.

Ha en notisbok tilgjengelig
Ha gjerne en notisbok i veska/lomma, slik at du kan skrive ned morsomme episoder eller annet du måtte tenke på.

Spør andre

Hvordan oppfatter andre bruden? I en forlovertale skal du fortelle om bruden/brudgommen på en måte som får gjestene til å nikke gjenkjennende, samtidig som du forteller om hvordan hun/han er som venninne/venn. Når du tenker høyt sammen med andre, kommer momentene raskere, og det blir lettere å velge ut det viktigste av det viktige.1001 Sang tilbyr bryllupstaler – ferdige og spesialskrevne.  

Forlovertale – innhold

forlover_skriver

Husk at denne talen både skal være en tale til brud/brudgom og en tale som underholder gjestene. Tenk over om det er noe gjestene ikke vet om vedkommende, og/eller om det er noen karakteristiske egenskaper du kan framheve på en morsom måte.

Fatt deg i korthet

Si bare det viktigste av det viktige.  Talen kan nesten ikke bli for kort!

Takk for æren

Det er er ære å bli valgt som forlover, og du bør takke for dette.

Presenter deg for gjestene

Selv om toastmaster har introdusert deg, kan du si noen ord om hvor lenge du har kjent bruden/brudgommen, og fortelle kort om hvordan dere møttes. Du kan også evt. si noen ord om samholdet opp gjennom årene, om dere ser hverandre ofte eller sjelden osv.

Hva har dere felles

Si gjerne noe om felles interesser, ting dere gjør sammen.

Bli ikke for intern

Alle skal forstå hva dere snakker om. Husk du skal underholde gjestene samtidig som du sier noe til brud/brudgom

Fortell ut fra ditt ståsted.

Du skal fortelle gjestene om bruden/brudgommen ut fra hvordan du kjenner ham/henne. Mange har sagt og kommer til å si mange ord om bruden/brudgommen, og her må du passe deg for å gjenta andre. Dersom du ønsker å nevne et framtredende trekk ved brud/brudgom, så bør eksemplet du gir være noe som er spesielt for deres forhold. Selv om en forlovertale kan inneholde noen avsløringer, bør de ikke være pinlige. Unngå å fortelle om fyllekuler, ekser, utagerende festing o.l.

Si noen ord om valg av partner

Hvordan passer de sammen? Utfyller de hverandre på noen måte? Gjør de hverandre bedre? Er det noen gode egenskaper hos partneren du kan trekke fram?

Si gjerne noen ord til hans/hennes utvalgte

Du kan si noen ord om at du setter pris på vedkommende, at det er hyggelig å komme på besøk til dem og at evt. du og din partner har blitt gode venner med paret. Du kan si noe om at partneren er heldig som har fått din kamerat/venninne til ektefelle og at de må ta godt vare på ham/henne. Si gjerne fra om hvilke tær han/hun ikke bør tråkke på hvis husfreden skal bevares. Selv om de har bodd sammen lenge, vil det bli annerledes når de er gift! Nå kommer mer eller mindre skjulte sider fram i lyset! 

Takk for vennskapet

Si noen ord om hvorfor du setter pris på brud/brudgom. Si gjerne noen ord om at du håper at vennskapet vil vare livet ut, dersom du mener det. Kjenner du ikke brud/brudgom så godt, kan gjerne talen være litt generell og handle om gleden over gode vennskap.

Bruk av humor

Bruk gjerne selvironi, men ert gjerne brud/brudgom dersom du vet at de tåler det. 

Bruk av sitater

Finn gjerne et sitat eller to dersom du synes det passer, men husk å fortelle at det ikke er du som har tenkt ut disse kloke tankene. Si gjerne «Som en klok mann har sagt osv» eller «Jeg sier som Mark Twain osv.» 
Ikke bruk for finurlige sitater. Gjestene må kunne forstå disse med én gang, uten å måtte tenke seg om.

Bruk av vitser/historier

Skal du fortelle noe morsomt, bør det være meget kort, og du må være sikker på at gjestene forstår vitsen med én gang uten å måtte spørre sidemannen.

Skål for brudeparet

Avslutt med lykkeønskninger og en skål for brudeparet 
 
 
Forlovertale oppsett

Bryllupstale - bilde av tastatur

Forlovertale – oppsett og innhold. Oversikt over hva som bør være med.. 

Les mer …
 


 

Vel verdt et besøk:

Selskapsshop

RocketTheme Joomla Templates