Forside Brudgommens tale
Brudgommens tale
Generell info – brudgommens tale Skriv ut

Brudgommens tale – forberedelserBrudgommens tale – ring

Skal du holde brudgommens tale, bør du forberede deg i god tid. Skriv gjerne ned noen stikkord om din tilkommende og familiens hennes et par måneder før bryllupet og ha gjerne en notisblokk på lomma. Der kan du notere morsomme episoder og ellers det du måtte tenke på.

Innhold i brudgommens tale

Dette skal være en tale både til brudens familie og til bruden. Du kan også velge å si noen ord til din egen familie og gjestene. Kanskje du også vil takke dem som har stelt i stand til bryllupsfesten?
 
Det er alltid vellykket med litt humor i talen, men dersom du til vanlig er en seriøs person, vil det ikke føles naturlig å lire av seg mange morsomheter.

Gjestene er i festhumør, og det skal ofte ikke mye til før latteren runger. En liten morsom bemerkning der de kjenner bruden igjen, kan være nok. I en slik tale til bruden er det ofte vellykket å bruke litt selvironi.

Når det gjelder den seriøse biten, bør den være med, men du skal huske på at både du og bruden kan være veldig lettrørt. Tårene kan piple fram selv ved små, følsomme bemerkninger, og du må tenke gjennom hvor mye følelser du vil ha fram under talen.

Vi på 1001 Sang skriver gjerne brudgommens tale. Garanti!

Skriveprosessen

Tale til bruden

Notér egenskaper ved brudens famile du setter stor pris på. Er de f.eks. inkluderende, humoristiske, hjelpsomme eller annet?

Tenk over hvilke egenskaper som karakteriserer bruden slik du opplever henne. Du trenger ikke å dra fram alle gode og mindre gode egenskaper, men belys det som du synes er det viktigste av alt det viktige! Husk at en tale sjelden kan bli for kort, og du trenger ikke å fortelle historier fra tiden dere har vært sammen.

I kronprins Haakon Magnus sin tale til Mette Marit, påpekte han først hennes egenskaper.

Mette-Marit, du er følsom, lett å begeistre, detaljorientert, litt tiltaksløs, brennende engasjert, temperamentsfull... osv

Så viser han hvordan hennes egenskaper virker inn på ham selv:

Jeg tror ikke jeg har vært så adrenalin-sint på noen som på deg.
Jeg tror ikke jeg har vært så svak og aldri så sterk som når jeg har vært sammen med deg.
Jeg tror ikke jeg har vært så fylt av kjærlighet som sammen med deg. Du får fram hele spekteret. Når vi kommuniserer føler jeg meg som et helt menneske. Takk for at du gir meg den følelsen.


Skriv i vei – uten å tenke på at setningene skal være perfekte eller at talen skal ha en logisk oppbygning. Det viktigste er å komme i gang, og du kan alltids finne en god begynnelse og avslutning senere.

Brudgom med lenke

Hvis du får skrivesperre

Brudgommens tale regnes som en av hovedtalene i bryllupet, og det skaper nok et ekstra stort press. Dersom du føler at du får skrivesperre, skal du vite at det er ingen skam i å søke hjelp til dette. Du har kanskje aldri skrevet en tale før, og hvorfor skal du gjøre det nå? Presidenter, statsministere, konger, statsråder etc. har ofte egne taleskrivere.

Så lenge du bestemmer innholdet, er det jo din tale. Når du så legger siste hånd på verket på «brudgommens tale» ved å sette inn dine egne ord og vendinger, er det ingen som ville gjette at du har fått hjelp til talen.

Du kan også kjøpe en ferdig «brudgommens tale» eller en samlepakke med taler. Da får du den nødvendige inspirasjon til å skrive din egen tale, og du kan plukke gode formuleringer fra forskjellige taler.


Hos 1001 Sang kan du kjøpe ferdige «brudgommens tale».
 
Brudgommens tale - oppsett

Bryllupstale - bilde av tastatur

Skal du skrive bryllupstale, får du mange gode tips her.

Les mer …
 


 

Vel verdt et besøk:

Selskapsshop

RocketTheme Joomla Templates