Forside Bryllupstaler
Bryllupstaler
Generell info - bryllupstaler Skriv ut

Bryllupstaler - brudepar ringer

Gode råd om bryllupstaler

Bryllupstaler kan være morsomme, tankevekkende eller kjedelige, men de hører til i et bryllup. Mange gruer seg til å holde tale, men til dem er det bare å si: Gjør talen kort! Det er ingen som forlanger at du skal holde en lang bryllupstale – tvert imot.

De fleste setter pris på korte bryllupstaler, og du kan faktisk få sagt ganske mye på et 2-4 minutter!

Dersom du har skrevet en god bryllupstale, vil nervøsiteten din synke mange hakk – men siden det kanskje er første gang du skal skrive en tale, kan du ikke forvente at du skal kunne trylle fram en god tale på 1-2-3.

For mange vil det beste være å søke hjelp til dette.

Vi på 1001 Sang skriver gjerne din bryllupstale. Garanti!

Skribenten har universitetsutdanning, slik at du kan være sikker på å få en velskrevet tale.

Taler til bryllup

Vanlig bryllupstale

En slik tale bør ikke vare mer enn 3-4 minutter, og du kan gjerne gjøre bruk av noen sitater. Det er flott om du klarer å si noe morsomt, men er du til daglig en alvorlig person, vil en seriøs tale gjøre seg bedre.

Bryllupstale – dikt

Du trenger ikke å holde en «vanlig tale». En bryllupstale som er skrevet på rim, vil kunne gjøre stor lykke. Et slikt dikt trenger ikke å ha en fast verserytme slik som en sang. Linjene kan være lange, og det viktigste er at det rimer på slutten av linjen.

Et slikt dikt trenger du ikke å kunne utenat, du kan ha det på papir foran deg, men du må huske å løfte blikket innimellom. Blir du nervøs av å se på gjestene, kan du la blikket gli over veggen bak dem. Det er det ingen som merker.

Bryllupstale – eventyr/fortelling

Bryllupstale

Bruker du en tale som er skrevet som et eventyr eller en fortelling, vil du kunne lese opp talen. En slik tale kan inneholde få eller mange elementer fra eventyr, mens stilen bør være litt eventyraktig. Du forteller da om brudeparet, og bruker navnet på vedkommende. Se utdrag fra et slikt eventyr lengre nede i teksten.

En eventyrtale kan bli et velkomment avbrekk i en ellers «endeløs» lang rekke av vanlige bryllupstaler.

Bruker du Festbudstikka til eventyrtalen, vil brudeparet få et minne for livet! Du kan også benytte denne budstikka i stedet for konvolutt når du sender ut innbydelsen.

Bruk av sitater i bryllupstaler

Du kan gjerne bruke sitater i talen, og her på sangerogtaler, får du tips til å bruke sitater i bryllupstaler.

 

 


Eksempler bryllupstaler

Disse utdragene av noen av våre bryllupstaler (som vi har skrevet på oppdrag), vil kanskje gi deg den inspirasjonen du trenger?

Eventyrtale fra foreldre

Når Jan Petter snakker og snakker, setter Elisabeth seg ende ned og lytter og lytter. Og når Jan Petter kommer opp med en ny idè eller tanke, så slår hun hendene sammen i stum beundring. For maken til kreativ og oppfinnsom mann finnes det ikke på denne jord!

Som dere kanskje forstår, har disse to evnen til å glede seg over de små ting i tilværelsen. Jan Petter gleder seg for eksempel veldig over fjernkontrollen sin, men kan også glede seg over et godt måltid mat eller en god klem fra et av barna.

Pizza

De er også veldig snille og gjestfrie, og skulle det dukke opp noen som trenger en matbit, så stiller de svært så gjerne kjøleskapet til disposisjon. Da vanker det også oftest både en kaffetår og ei brødskive med syltetøy, og er man ekstra heldig får man en smakebit av en pizza Grandiosa også.

De to er ikke av den sorten som går rundt og syter og klager. De tar faktisk veldig lett på ting, og får de noen problemer, så sier de bare: «Pytt, pytt, pytt – det ordner seg nok.» Og det gjør det som regel. For når husfruen i et hjem er så snill og effektiv som Elisabeth, skal det noe til for at det skal gå skikkelig ille.

Og når husbonden er så sjarmerende som Jan Petter, kan han bare se på Elisabeth med sine dådyrøyne, så smelter hun like fort som et halvt pund smør i solsteika.

--------------

Latter

Som alle forstår er Line glad i friluftsliv, og om henne kan det også sies at hun er ei livat jente som slår opp latterdøra både titt og ofte. Og når hun ler, så må vi andre også bare gi oss ende over.

Line er heller ikke så lett å målbinde, og når hun først setter i gang med å prate, er hun ikke lett å stoppe. Skal hun gi en liten beskjed, blir hun like gjerne sittende i telefonen i en time – for er man pratsom – ja, så er man pratsom.


Bryllupstale fra foreldre

Og nå har du ikke bare fått en ektemann, men du har også fått en kjempeflott svigerfamilie med på kjøpet!

FamilieVi ser at foreldrene til Thomas må ha gjort en fantastisk stor innsats, for ikke bare er Thomas usedvanlig tålmodig – han er også utrolig snill. Og det har både Line og Joachim nytt godt av. Så det er ikke bare du Kristine som har falt pladask for Thomas – både vi og ungene er også vilt begeistret.

Vi har hatt gleden av å treffe foreldrene til Thomas, og vi må si at vi fikk et veldig godt inntrykk av dem. De kunne heldigvis fortelle at det aldri har vært noe tull med Thomas. Han har alltid oppført seg eksemplarisk – iallfall etter det de vet. ☺

Derfor kan begge vi to i dag – med hånden på hjertet – ønske deg Thomas velkommen til familien. Du har allerede lenge vært en viktig del av slekta, men det er jo litt spesielt når du er blitt svigersønn «på ordentlig».

Ja, nå har vi skrytt Thomas opp i skyene, men vi må ikke glemme at han også har fått en fantastisk kone. Og når dere ser på oss som er foreldre til bruden, forstår dere sikkert at du Kristine har arvet usedvanlig flotte gener! ☺

Oppdragelsen var det så som så med… ☺

Det var ikke fordi vi ikke var så flinke til å oppdra deg – det var fordi du nesten ikke trengte oppdragelse. Du kom til verden som en solstråle, og en solstråle har du vært siden.

Hvilke andre babyer var det som sov natten gjennom fra de var 3 måneder gamle? Og hvem andre...


Bryllupstale fra brudgom til brud

Diskusjon

Og ikke er du skvetten heller. Du hopper gjerne rett inn i diskusjoner om det meste og er ikke redd for å komme fram med meningene dine.

Og det gir jo svært ulike resultat! Noen ganger går det bra og noen ganger går det ikke fullt så bra.

Men heldigvis for både meg og deg, er ikke jeg så ivrig på å diskutere. Jeg jatter som regel med deg så godt jeg kan! «Ja, ja…» eller «mm» sier jeg, og da er heldigvis den diskusjonen nesten over.

Jeg har forresten hørt at den eneste måten en mann kan få siste ordet i en diskusjon på er å si … Ja, hva tror dere? [pause]

Jo, selvfølgelig. Det er ved å si «Javel».


Dikt fra forlover til brud

Venninner Kjære Marita – kjære venninne
Tenk at du virkelig skulle finne
en mann som din Espen – han er jo så flott
En mann som jeg vet vil deg bare godt.

Den «perfekte match» – den beste av alle
Tenk at han for den perfekte kvinnen skulle falle!
At du er perfekt – det vi alle mener
for du har jo alltid vært en stor ener.Bryllupstaler – leverandører

Skribenter

På dette nettstedet finner du en oversikt over skribenter som skriver taler til bryllup på bestilling. De fletter inn alle dine momenter inn i talen, slik at du bare trenger å flikke litt på den for å gjøre den til «din egen». Dersom du tar utgangspunkt i en slik bryllupstale og skriver den litt om med egne ord, vil du føle deg mye tryggere. Se i menyen til venstre under Vi skriver for deg.

Nettbutikker

Vi har også en oversikt over nettbutikker som selger ferdige bryllupstaler. Med en slik tale som utgangspunkt, vil det være mye lettere å skrive din egen «tale bryllup».

Hos 1001 Sang kan du få kjøpt ferdige bryllupstaler.

Skribenten har universitetsutdanning, slik at du kan være sikker på å få en velskrevet tale.

Bryllupstaler – eksempler, gode råd og tips

På nettstedet til 1001 Sang vil du finne mange gode råd og tips når det gjelder taler til bryllup. Der kan du også få kjøpt en samling bryllupstaler. Du får både kjøpt brudgommens tale, tale fra bruden til brudgommen, forlovertaler og taler fra foreldre.

Les mer om bryllupstaler på 1001sang

Hos 1001 Sang finner du disse eksemplene på bryllupstaler

Se også flere av våre andre sider om bryllup

 

 
<< Start < Forrige 1 3 4 5 6 7 > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

Vel verdt et besøk:

Selskapsshop

RocketTheme Joomla Templates