Brudepar ser på hverandre

Gode råd bryllupstaler

Bryllupstaler kan være morsomme, tankevekkende eller kjedelige, men de hører til i et bryllup. Mange gruer seg til å holde tale,men til dem er det bare å si: Gjør talen kort! Det er ingen som forlanger at du skal holde en lang bryllupstale – tvert imot.

De fleste setter pris på korte bryllupstaler, og du kan faktisk få sagt ganske mye på et 2-4 minutter!

Dersom du har skrevet en god bryllupstale, vil nervøsiteten din synke mange hakk – men siden det kanskje er første gang du skal skrive en tale, kan du ikke forvente at du skal kunne trylle fram en god tale på 1-2-3.

For mange vil det beste være å søke hjelp til dette. 1001sang et nettsted der du både kan kjøpe ferdige taler og få skrevet tale på bestilling. Skribenten har universitetsutdanning, så du kan være sikker på å få en velskrevet tale.
 
Du trenger ikke å holde en «vanlig tale». En bryllupstale som er skrevet på rim, vil kunne gjøre stor lykke. Et slikt dikt trenger ikke å ha en fast verserytme slik som en sang. Linjene kan være lange, og det viktigste er at det rimer på slutten av linjen.

Et slikt dikt trenger du ikke å kunne utenat, du kan ha det på papir foran deg, men du må huske å løfte blikket innimellom. Blir du nervøs av å se på gjestene, kan du la blikket gli over veggen bak dem. Det er det ingen som merker.
 

Tips og råd bryllupstaler

  1. Ta med det som karakteriserer ditt forhold til brud/brudgom/brudeparet.
  2. Velg ut det viktigste av det viktige.
  3. Se på fotografier, så finner du kanskje noen momenter.
  4. Les gjerne andres taler for inspirasjon.
  5. Husk å få med alle formaliteter (takk til svigerforeldre etc.)
  6. Husk at en tale sjelden blir for kort.
  7. Det er ingen skam å søke hjelp.
 

Forskjellige typer bryllupstaler

Bryllupstale - eventyr

Bruker du en tale som er skrevet som et eventyr eller en fortelling, vil du kunne lese opp talen. En slik tale kan inneholde få festbud taleeller mange elementer fra eventyr, mens stilen bør være litt eventyraktig. Du forteller da om brudeparet, og bruker navnet på vedkommende. Se utdrag fra et slikt eventyr lengre nede i teksten.

En eventyrtale kan bli et velkomment avbrekk i en ellers «endeløs» lang rekke av vanlige bryllupstaler.

Bruker du Festbudstikka til eventyrtalen, vil brudeparet få et minne for livet! Du kan også benytte denne budstikka i stedet for konvolutt når du sender ut innbydelsen.
 

Vanlig bryllupstale

De fleste holder en vanlig bryllupstale, der de forteller litt om brud og/eller brudgom + gode ønsker for framtiden.

Bryllupstale - dikt

Du trenger ikke å holde en «vanlig tale». En bryllupstale som er skrevet på rim, vil kunne gjøre stor lykke. Et slikt dikt trenger ikke å ha en fast verserytme slik som en sang. Linjene kan være lange, og det viktigste er at det rimer på slutten av linjen.
Et slikt dikt trenger du ikke å kunne utenat, du kan ha det på papir foran deg, men du må huske å løfte blikket innimellom. Blir du nervøs av å se på gjestene, kan du la blikket gli over veggen bak dem. Det er det ingen som merker.

Bruk av sitater

Du kan gjerne bruke sitater i talen, og her på sangerogtaler.no, kan du finne mange sitater du kan bruke.


Skribenter

Det er mange tilbydere av bryllupstaler på nettet, og vi anbefaler vårt eget nettsted 1001sang. Der finner du ferdige taler som kan gi deg den nødvendige inspirasjonen, men vi skriver også taler på bestilling. 

fugler holder en ring


Eksempler

Bryllupstale fra brudgom til brud

Utdrag fra tale

[...] Og ikke er du skvetten heller. Du hopper gjerne rett inn i diskusjoner om det meste og er ikke redd for å komme fram med meningene dine. Og det gir jo svært ulike resultat! Noen ganger går det bra og noen ganger går det ikke fullt så bra.

Les mer …

Brudgommens tale

Fra Haakon til Mette-Marit

[...] Mette-Marit, du er følsom, lett å begeistre, detaljorientert, litt tiltaksløs, brennende engasjert, temperamentsfull, modig, uutgrunnelig, kan være defensiv – eller rakrygget, du har god humor og et varmt, stort hjerte. Med andre ord er du et helt fantastisk komplekst menneske.

Les mer …

Tale fra Mette-Marits mor

[...] Som de fleste menneskene i dette landet, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme på Slottet. Kongens Slott var liksom noe som hørte eventyrene og fantasien til. Jeg må innrømme det er litt uvirkelig.

Jeg har alltid vært sikker på at du kom til å bli en vakker brud, Mette-Marit. Når jeg ser deg i dag, er du likevel enda vakrere og flottere enn jeg noen gang kunne tenke meg.

Les mer …

Tale fra foreldre til bruden

Velkommen til svigersønnen

[...] Og det har både Line og Joachim nytt godt av. Så det er ikke bare du Kristine som har falt pladask for Thomas – både vi og ungene er også vilt begeistret.Vi har hatt gleden av å treffe foreldrene til Thomas, og vi må si at vi fikk et veldig godt inntrykk av dem. De kunne heldigvis fortelle at det aldri har vært noe tull med Thomas.

Les mer …

Utdrag av en eventyrtale

Når Jan Petter snakker og snakker, setter Elisabeth seg ende ned og lytter og lytter. Og når Jan Petter kommer opp med en ny idè eller tanke, så slår hun hendene sammen i stumbeundring. For maken til kreativ og oppfinnsom mann finnes det ikke på denne jord!

Les mer …

Utdrag av en tale på rim

Kjære Marita – kjære venninne
Tenk at du virkelig skulle finne
en mann som din Espen – han er jo så flott
En mann som jeg vet vil deg bare godt.

Les mer …

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.