Bryllupstaler

Brudepar ser på hverandre

Gode råd bryllupstaler

Bryllupstaler kan være morsomme, tankevekkende eller kjedelige, men de hører til i et bryllup. Mange gruer seg til å holde tale,men til dem er det bare å si: Gjør talen kort! Det er ingen som forlanger at du skal holde en lang bryllupstale – tvert imot.

De fleste setter pris på korte bryllupstaler, og du kan faktisk få sagt ganske mye på et 2-4 minutter!

Dersom du har skrevet en god bryllupstale, vil nervøsiteten din synke mange hakk – men siden det kanskje er første gang du skal skrive en tale, kan du ikke forvente at du skal kunne trylle fram en god tale på 1-2-3.

For mange vil det beste være å søke hjelp til dette. 1001sang et nettsted der du både kan kjøpe ferdige taler og få skrevet tale på bestilling. Skribenten har universitetsutdanning, så du kan være sikker på å få en velskrevet tale.
 
Du trenger ikke å holde en «vanlig tale». En bryllupstale som er skrevet på rim, vil kunne gjøre stor lykke. Et slikt dikt trenger ikke å ha en fast verserytme slik som en sang. Linjene kan være lange, og det viktigste er at det rimer på slutten av linjen.

Et slikt dikt trenger du ikke å kunne utenat, du kan ha det på papir foran deg, men du huske å løfte blikket innimellom. Blir du nervøs av å se på gjestene, kan du la blikket gli over veggen bak dem. Det er det ingen som merker.
 

Tips og råd

 1. Ta med det som karakteriserer ditt forhold til brud/brudgom/brudeparet.
 2. Velg ut det viktigste av det viktige.
 3. Se på fotografier, så finner du kanskje noen momenter.
 4. Les gjerne andres taler for inspirasjon.
 5. Husk å få med alle formaliteter (takk til svigerforeldre etc.)
 6. Husk at en tale sjelden blir for kort.
 7. Det er ingen skam å søke hjelp.
 

Forskjellige typer bryllupstaler

Bryllupstale - eventyr

Bruker du en tale som er skrevet som et eventyr eller en fortelling, vil du kunne lese opp talen. En slik tale kan inneholde få festbud taleeller mange elementer fra eventyr, mens stilen bør være litt eventyraktig. Du forteller da om brudeparet, og bruker navnet på vedkommende. Se utdrag fra et slikt eventyr lengre nede i teksten.

En eventyrtale kan bli et velkomment avbrekk i en ellers «endeløs» lang rekke av vanlige bryllupstaler.

Bruker du Festbudstikka til eventyrtalen, vil brudeparet få et minne for livet! Du kan også benytte denne budstikka i stedet for konvolutt når du sender ut innbydelsen.
 

Vanlig bryllupstale

De fleste holder en vanlig bryllupstale, der de forteller litt om brud og/eller brudgom + gode ønsker for framtiden.

Bryllupstale - dikt

Du trenger ikke å holde en «vanlig tale». En bryllupstale som er skrevet på rim, vil kunne gjøre stor lykke. Et slikt dikt trenger ikke å ha en fast verserytme slik som en sang. Linjene kan være lange, og det viktigste er at det rimer på slutten av linjen.
Et slikt dikt trenger du ikke å kunne utenat, du kan ha det på papir foran deg, men du må huske å løfte blikket innimellom. Blir du nervøs av å se på gjestene, kan du la blikket gli over veggen bak dem. Det er det ingen som merker.

Bruk av sitater

Du kan gjerne bruke sitater i talen, og her på sangerogtaler.no, kan du finne mange sitater du kan bruke.

 

Bryllupstaler - eksempler

 

Her kan du lese talen som mor til Mette-Marit holdt til brudeparet. Hun snakker både til Mette-Marit og Haakon, og takker også kongefamilien for en varm velkomst.

Tips og råd til dem som ønsker å skrive bryllupstale på eventyrform. Eksempler på formuleringer du kan bruke.

Her kan du lese talen som kronprins Haakon holdt til sin brud Mette-Marit. Han snakker både til henne, til svigerforeldre og foreldrene sine.

Velkommen til svigersønnen

[...] Og det har både Line og Joachim nytt godt av. Så det er ikke bare du Kristine som har falt pladask for Thomas – både vi og ungene er også vilt begeistret.Vi har hatt gleden av å treffe foreldrene til Thomas, og vi må si at vi fikk et veldig godt inntrykk av dem. De kunne heldigvis fortelle at det aldri har vært noe tull med Thomas.

Morsomme bryllupstaler slår alltid godt an. Gjestene liker og le, og klarer du samtidig å flette inn litt alvor, får du mye applaus. Her får du et morsomt utdrag av en bryllupstale.

Utdrag av et dikt eller prolog. Dette kan være et flott alternativ til en vanlig tale - spesielt om du synes det er tøft å stå foran en forsamling og tale fritt. Her får du et lite utdrag av en slik rimtale. Du er ikke bundet opp av rytme i et slikt taledikt - det viktige er at det rimer.


Skal du skrive bryllupstale?

Skal du arrangere bryllup?

Skal du skrive bryllupssang?

De magiske øyeblikkene...

Vi er mange som blir fascinert av den gode historien. Bygget opp på den riktige måten, kan den trollbinde sitt publikum og løfte stemningen på festen.

Vi på 1001sang ser det som vår oppgave å skrive den rette fortellingen for deg, enten i form av en tale eller som en sang. Eller kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier 1001sangs kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.