Bryllupssanger

Bryllupssanger - brudepar som danser

Sanger til bryllup – tips og råd

Bryllupssanger kan bli et hett tema i bryllupsforberedelsene. Noen vil absolutt ikke ha én eneste bryllupssang, og det er ofte fordi de har minner om bryllupssanger som halter og/eller sanger med et innhold som er under enhver kritikk.

Mange ønsker imidlertid å gi en bryllupsssang i stedet for å holde en tale, og for dem kan et forbud mot sanger føre til at bryllupsfesten blir et lite mareritt. Det å stå foran en stor forsamling og tale er det ikke alle som klarer, og for dem vil en sang være løsningen.

For å sikre seg at sangene holder et visst nivå, kan man søke hjelp til å få laget en sang. Det finnes mange sangskribenter på Internett, men det kan være vanskelig å vurdere kvaliteten på disse.

Valg av melodi

Det beste er å bruke en melodi som alle kan, og som er lett å synge. Mange barnesanger faller i denne kategorien, og selv om du kanskje synes at slike melodier er kjedelige, er det ofte de melodiene som fungerer best til allsanger. Har du akkompagnement til sangene, kan du selvsagt boltre deg mer fritt. En forsanger er også god å ha.

Dersom melodien har lange verselinjer, kan du skrive mer før du må tenke på rim igjen. I slike sanger kan du få inn mer informasjon, og det er som regel viktigere enn at melodien er best mulig.

Akkompagnement

Til noen av melodiene kan man finne akkompagnement på Internett, men ofte er disse lagt i så høyt toneleie at det blir vanskelig å synge. Du må også huske på at gjestene skal synge en ukjent tekst, og derfor må akkompagnementet må ikke spilles i et for hurtig tempo. Det beste er om du kan få noen til å spille i brylluppet, eller kanskje du kan lage et opptak?

 

Kjærlighetsvisa
Åh huttetuttetei
Gøy på landet
Teddybjørnens vise
Bamsens fødselsdag
Hompetitten
La oss leve for hverandre
Yippie ay ay
Musevisa

Festlige melodier

«Norge i rødt, hvitt og blått» er en festlig melodi, og med et rette akkompagnementet, blir den lett å synge. Melodien er dessverre ikke så lett å skrive til for en amatør, men en profesjonell sangskribent kan nok skrive en god sang for deg.

 

Utdrag av bryllupssang

mel.: Norge i rødt, hvitt og blått
Du har så mye energi,
og klippekort på legevakten – ja, det hadde vi.
Å brekke armen, det går fort!
På 1-2-3 så var det gjort da du løp ut vår port.
Å hoppe fra taket, det spennende var,
og heldigvis står legevakten alltid klar!
Du ble sydd, du ble lappet i sammen.
Du ble gipset og foten ble bra.
Heldigvis er alt nå fryd og gammen –
og i dag kan vi smile så glad!
Energien din brukes nå riktig –
Din utdannelse er jo helt topp,
Og din stahet, den er også viktig –
Man må stå på og ikke gi opp.

Lytt til melodien her


 

Bryllupssanger - eksempler


Bli inspirert av våre utdrag av bryllupssanger til brud fra foreldre! Utdrag av sanger fra forskjellige slektninger og venner.

 • Fra foreldre
 • Fra besteforeldre
 • Fra brudgom
 • Fra eldre søsken
 • Fra forlover

Her får du et lite utdrag av forskjellige bryllupssanger. Bli inspirert til å skrive din egen bryllupssang eller kjøp en av våre ferdige bryllupssanger.

 • Sanger fra gjester
 • Sanger fra brudeparets barn
 • Sanger fra foreldre

Spesialskrevet bryllupssang - basert på kundens ønsker.
Med kristent innhold.

mel.: Teddybjørnens vise

Vi gratulerer Linn og Arvid – ønsker dem alt godt
og er så glade for at de hverandre nå har fått.
Det valget de har tatt er ikke minste motstands vei,
men kjærligheten vant til slutt, og de to giftet seg.
For størst av alt er kjærligheten – foran håp og tro,
og mellom Norge, Thailand har de bygget seg en bro.

Vi på 1001sang skriver for deg

Gjør festen ekstra minnerik med sanger og taler du kan være stolt av! Vi på 1001Sang skriver sanger og taler på profesjonell basis.

Vi har også nettbutikk med ferdige sanger og taler.
 

Hva sier 1001sangs kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.