Klær til fest

Bryllupsantrekk

Sponset innhold fra Trendhim.no

Til syvende og sist er det gjestene som velger hvilken bekledning de stiller med i et bryllup. Likevel er det vanlig at brudeparet ber om en spesiell dresskode.

På den store bryllupsdagen vil man gjerne at alt går etter planen. Derfor er det blitt vanlig å skrive i invitasjonen hva som forventes innenfor klesveien. Dette skal være en pekepinne til gjestene uten at man tar fra dem muligheten til å være kreative. Har du aldri vært i bryllup før? Da kan det være vanskelig å sette seg inn i hva de ulike dresskodene innebærer. Vi har heldigvis laget en liten oversikt som vil forklare deg hva som forventes av menn i et bryllup.

Mansjettknapper

Dresskode i bryllup

Galla
Om galla er oppgitt som kleskode så betyr dette at det er snakk om et formelt bryllup. Her forventes det at man tar på seg et virkelig staselig antrekk. Menn bør gå i kjole og hvitt. Her er det imidlertid et par unntak. Bunad er tillatt, og militært personell har også anledning til å benytte uniform. Det er mulig å bruke hansker, men ikke under serveringen.

Smoking
Har du fått en invitasjon der smoking er oppgitt som kleskode? Da bør du gå til anskaffelse av en sort eller blå smoking. I tillegg bør du ha på deg hvite eller sorte bukseseler og lakksko. Denne dresskoden indikerer at paret ønsker seg et relativt formelt bryllup.

Mørk dress
Mørk dress indikerer at man har litt mer frihet til å velge hva man skal ha på seg. Brudeparet ønsker fortsatt en litt formell stil, men har gitt uttrykk for at man har litt større valgfrihet. Menn kan velge mellom sort, mørkeblå eller mørkegrå dress.

Sommerpent
Sommerpent gir mye mer spillerom for den enkelte enn de andre alternativene. Likevel er det viktig å huske at man ikke skal kle seg hverdagsliv. Det er fortsatt snakk om å ta på seg festtøy til anledningen. Menn bør fortsatt gå for hel dress, men denne kan også være i lysere farge. I tillegg kan man stille med et slips som er litt friskere enn de mørke variantene. Noen vil også ta utgangspunkt i fargene til årstiden når de velger klær til et slikt bryllup. Husk at det fortsatt er viktig med et par ordentlige finsko til antrekket.

Hva er ikke lov?
Selv om det er kleskode i et bryllup så bestemmer man til syvende og sist hva man tar på seg selv. Det er likevel noen ting som man ikke bør tillate seg å gjøre. Har brudgommen tenkt å droppe kjole og hvitt? Da bør du også gjøre det samme. Det er nemlig ikke ansett som akseptabelt at noen andre velger et slikt antrekk om brudgommen ikke gjør det. Den samme regelen gjelder også for smoking. Tidligere har det vært en uskreven regel om at man heller ikke skal gå med smoking før kl: 17. Det er imidlertid valgfritt om man velger å forholde seg til denne tradisjonen.

Ikke glem at brudeparet helst ønsker at du skal følge kleskoden. Derfor er det lurt å finne klær som passer med deres ønsker for eget bryllup. Det er tross alt de som gifter seg.

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter