Jubileum

Jubileumstale

Festbord

En jubileumstale er en tale som blir holdt i forbindelse med et jubileum. Det kan for eksempel være en 50-årstale, en sølvbryllupstale, tale for et firma eller et idrettslag som feirer 10årsjubileum, en klubb som har 20-årsjubileum etc.

Nils Kjær har sagt at en fest krever ingen foranledning. Den klarer seg med et påskudd.

Heldigvis trenger man ikke engang et påskudd for å samle venner og/eller familie til en fest, men feirer man et jubileum, bør man gjøre litt ekstra for å markere dette. Og da er en jubileumstale nesten påkrevet.

Sølvbryllupstale

Sølvbryllupspar

Når man har vært gift i 25 år, er det mange som igjen slår på stortromma og inviterer til fest. Da inviteres gjerne de som var forlovere pluss andre venner og familie.

Det er ofte mannen som holder talen, og han henvender seg til sin kone såvel som til sine gjester. Det kan være morsomt om han har en del selvironi på det å være gift – det gikk kanskje ikke helt etter planen. Kona var kanskje strengere enn han hadde trodd, og det ble kanskje en del dyrere og travlere enn han hadde forutsett.

Han kan kanskje også fortelle om kjenningen han møtte som fortalte ham at kona hadde gjort ham til millionær. Han spurte da om hva kjenningen hadde vært tidligere. «Jo, han hadde vært mangemillionær». 

Og slik kan det gå når kona skal ha nytt kjøkken osv...

50 årstale

50 års monument

Fyller man 50 år, samler man gjerne venner og familie til en stor feiring. Da holdes det gjerne mange taler, og når man har nådd en slik alder, har man opplevd såpass mye at det er mye man kan spinne på.

Siden mange av gjestene også begynner å dra litt på årene – samtidig som de ikke ennå har begynt å føle at de er blitt eldre – så kan det være morsomt å gi noen sleivspark til jubilanten og fortelle om hvordan de kommende årene vil arte seg.

Kanskje har man kjøpt inn noen «hjelpemidler» som kan være nyttige når synet og beina begynner å svikte osv.

Det kan også være gøy å se litt tilbake i tid – hvordan var verden da jubilanten ble født? Hva kostet kjøttdeigen og hvor mange biler var det på veiene? Hvilke sanger var populære og hvilke kjente personligheter ble født samme år?

En 50års tale kan gjerne avsluttes med ønske om 50 nye fantastiske år. 


Skal du arrangere julebord?

Skal du være toastmaster?

 • Toastmaster. Veiledning for deg som skal være toastmaster.
 • Ordtak. Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du skrive en tale?

Skal du skrive sang?

 

Enten du skal på julebord, feire sølvbryllup, ha firmafest eller annet, vil du finne mye nyttig stoff her på dette nettstedet.

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter