Ordtak, visdomsord

Ordtak og sitater - mann

Bruk av ordtak eller visdomsord

En tale kan gjerne krydres med noen ordtak eller sitater. Et ordtak eller et sitat setter ting litt på spissen, og du får gjerne sagt det du vil si med færre ord enn du vanligvis ville ha brukt.

Når du bruker sitater, bør du få med navnet på den som har sagt de kloke ordene. Mange føler seg ikke helt komfortable med å for eksempel si at Friedrich Nietzsche har sagt at «Det er ikke mangel på kjærlighet, men mangelen på vennskap som forårsaker ulykkelige ekteskap».

For dem som ikke føler at det er «helt dem» å slenge om seg med kjente navn, kan løsningen være å si «Jeg har hørt noen si at Adam og Eva hadde det ideelle ekteskap. Han slapp å høre om alle mennene hun kunne ha giftet seg med, og hun slapp å høre om hvor flink moren hans var til å mat».

Munter tilbyr taler – ferdige og spesialskrevne.

 

Eksempler på sitater og visdomsord brukt i en tale

Det å starte en tale med et sitat eller ordtak, kan bli svært vellykket.

ordtak - fotball

Du kan for eksempel starte talen slik:

Clark Gable sa en gang at «tenker du på din kone når du er på fotballkamp, da er du ennå forelsket.» Fortsettelsen kan være: Og når jeg tenker på hvor opptatt du Olav er av fotball, må jeg si at de kommende fotballkampene du skal på, blir litt av en test. For dere som ikke vet det, har jeg vært kompis med Olav siden vi gikk på barneskolen, og vi har spilt fotball i mesteparten av den tiden vi tilbrakte sammen!

Det at du valgte meg til din forlover kom ikke som noen bombe, men jeg vil likevel takke for både æren og for utfordringen dette medførte. Det å fikse utdrikningslaget og passe på ringen var nemlig litt av en prøvelse, men jeg syntes både du og jeg kom godt ut av dette. Om vi kommer like godt ut av denne talen, gjenstår å se, men du har mye å glede deg til, Olav...

Foreldre – sitater

Ordtak blomster

Du kan for eksempel starte talen slik:

Jeg har hørt at «for å bli lykkelig i et ekteskap gjelder det ikke bare å finne den rette, det gjelder også å være den rette». Og når jeg ser på dere to, Pål og Lene, så har dere både klart å finne den rette og å være den rette.

Helt fra første gang vi møtte Lene, ble vi sikre på at dette var ei jente med mange gode kvaliteter. Og når det så viste seg at dere også hadde så mange felles interesser, ble vi sikrere og sikrere på at hun var den rette for både deg og oss. Hun kom både til å bli den perfekte kone og den perfekte svigerdatter.

Og derfor kan vi med hånden på hjertet ønske deg Lene velkommen til familien vår i dag. Du har jo vært en viktig del av den lenge, men det er først i dag at vi kan kalle deg vår svigerdatter på ordentlig.»

Ordtak og sitater

Søkeforslag – ordtak, visdomsord og sitater

Det finnes sikkert mange andre gode søkeord, men her er noen forslag slik at de blir lettere å komme i gang.

Bildet til høyre er fra Ordtak.no.

Søk etter «ord i sitat» eller etter et emne.

 • Bryllup, søkeord: ekteskap, bryllup, kjærlighet, kone, ektemann
 • Bursdag, søkeord: vennskap, venner, kamerater, venninner
 • Konfirmasjon, søkeord: ungdom, oppdragelse, selvtillit, suksess, leveregler
 • Dåp, søkeord: barn, oppdragelse, omsorg.

 

Ordtak, visdomsord og sitater

 

Sitater

Bruk av sitater kan gjøre din tale enda bedre! Finn en oversikt over utvalgte sitater hos oss!

Les mer …


Skal du skrive en sang?

Skal du arrangere en fest?

Skal du skrive en tale?

 • Ferdige taler Hva og hvordan?
 • Ordtak Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du være toastmaster?

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter