Bryllupstaler fra foreldre

Brudepar

Er du mor eller far til brud eller brudgom, så bør man holde tale. Det kan være vanskelig, siden de færreste har skrevet slike taler tidligere. Du er kanskje heller ikke vant med å holde tale, og da er det spesielt viktig at du føler deg trygg på at innholdet i din bryllupstale er godt. 

Her kan du få mange gode tips og råd til hvordan du kan skrive gode bryllupstaler fra foreldre. Nederst på siden får du også informasjon om hvor du kan få hjelp til å skrive talen. Du får også vite hvor du evt. kan kjøpe ferdige taler som du kan bruke som inspirasjon. 

Tale til bruden

Det er spesielt talen fra foreldrene til bruden som er viktig. Talen skal rettes til både brud og brudgom, og derfor kan denne talen være litt lengre enn andre taler. Brudens foreldre holder også ofte velkomsttalen, men noen ganger overtar brudgommen denne oppgaven.

En tale fra foreldrene til brudgommen er ikke like viktig, og her kan man til nøds klare seg med en sang i stedet for tale.

Også til begge

Mor og/eller far til bruden skal også si noen gode ord til brudgommen. Han har som regel allerede vært en del av familien i mange år, men likevel skal han ønskes velkommen «på ordentlig». Da kan man benytte anledningen til å si noen gode ord til ham, evt. berømme ham for at han er så flink med barna eller at han er hjelpsom i forhold til svigerforeldrene.

Han bør iallfall få skryt for at han gjør datteren deres lykkelig, og dere kan også påpeke at det er hyggelig med den gode kontakten dere evt. har.

Tale til brudgommen

Denne talen regnes som mindre viktig enn talen til bruden, og noen velger å bruke en sang i stedet for en tale. Du kan også gjerne formulere talen som et eventyr, og på Munter.no kan du kjøpe en samlepakke med taler der flere av talene er formet som eventyr. En slik tale kan bli et velkomment avbrekk, spesielt hvis det er mange som skal tale i bryllupet.

Bruden må selvsagt også nevnes i denne talen, og du kan framheve hennes gode sider både som svigerdatter, hustru og evt. mor. 

Oppsett av bryllupstale fra foreldre

Mange er usikre på hva de skal ha med i en bryllupstale. Mye er valgfritt, men en del elementer må være med. Når det gjelder talen fra brudens foreldre, regnes den som hovedtalen for kvelden. Vi kan regne med at kongehuset følger gjeldende etikette, og derfor kan vi se på kongehusets taler.

 

Oppsett

 

Fra brudens far

Til kronprinsesse Märtha Louise.
Her får du en en oversikt over det som kong Harald sa i sin tale til kronprinsesse Märtha.

Les mer …

Fra brudgommens far

Kronprins Haakons far taler.
Her er en oversikt over det kong Harald sa til Haakon og Mette-Marit i den talen han holdt.

Les mer …

Fra brudens mor

Kronprinsesse Mette-Marits mor taler.
Her får du en oversikt over hva mor til Mette-Marit hadde med i talen.

Les mer …


Skal du skrive bryllupstale?

Skal du arrangere bryllup?

Skal du skrive bryllupssang?

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter