Ta gode bilder på festen

Tips og råd

Om det er konfirmasjon, bryllup, bursdag eller barnedåp er det alltid gode muligheter til å forevige de gode minnene. Nyt dagen og husk å ta vare på dagen med bilder av gjestene og festen. Med disse enkle tipsene kan du sørge for at bildene blir så bra som mulig. Her er forskjellige triks til hvordan du kan ta bedre bilder av festen.

Redigering

Proffene bruker gjerne Photoshop og Lightroom, men det kan bli dyrt om du ikke bruker programmene ofte. Det finnes mange gode gratis-alternativer på nett og om du har lyst til å publisere bilder fra festen kan du finne gode kamera-applikasjoner som gir deg mulighet for å redigere bildet når du tar det. På denne måten kan du dele minner fra dagen med en gang på sosiale medier.

ta-gode-bilder 3

Ta bilder av detaljene

I festlig lag er det ofte lagt tid og omtanke i dekorasjoner og bordpynt. Avhengig av hva du har tenkt å bruke bildene til kan det ofte være lurt å ta bilder av bordet, pynten og de små detaljene. Om du skal lage fotoalbum eller bruke bildene på sosiale medier kan bilder av detaljene fungere som fyll og variasjon.

Lys

Lyset kan gjøre stor forskjell på bildene dine. Om du har mulighet til å ta bilder utenfor får du mest sannsynlig best lys her. Pass deg for skarp sol da mysing ikke alltid blir like fint på bilder. For å unngå dette kan du be de du tar bilde av om å lukke øynene og snu seg mot solen i 5 sekunder.

Rett etterpå skal de se på kameraet. Øynene har vendt seg til det skarpe lyset og du slipper nå mysing.

Mennesker

ta-gode-bilder 2

Husk å ta mange bilder av menneskene som er med til festen og særlig de som er i sentrum. Bilder med familie, besteforeldre, barn, par og slekt er gode minner å ta vare på. Ofte har gjestene pyntet seg, så sørg for å få med deg hele kjolen eller dressen på bildet. Ikke vær redd for å ta flere bilder av det samme motivet. Med flere bilder har du større sannsynlighet for at du får mange bra bilder til slutt.

 

Bilder av barn

ta-gode-bilder

Barn er ofte aktive og i stedet for å oppstille barna for mye bør du utnytte dette. barn som leker eller prater med hverandre eller voksne kan gi gode motiver. Om barnet er litt utrygg på kamera kan det være lurt å alliere seg med en forelder eller slektning som barnet er trygg på. Da får du ofte bra og lekne motiver, (Obs: husk uansett å spørre foresatte før du tar bilder av barn).

Kvalitetssjekk motivet

Når du er klar til å ta et bilde er det lurt å dobbeltsjekke motivet. Ofte vil de du tar bilder av sette pris på små rettelser som får dem til å se bedre ut på bildet. Om du for eksempel ser en antydning til dobbelthake eller klær som ikke sitter som de skal, si fra til de du tar bilder av så de kan rette opp på dette. de kommer til å sette pris på det! Bruk også kvalitetssjekken til å se etter forstyrrende elementer eller om du kutter armer, hoder eller bein på en rar måte.

Lek med kamera

En ting som gode fotografer har til felles er at de har lekt, prøvd og feilet med kamera. La deg inspirere av andre, prøv ut nye vinkler og lek deg med perspektiv. Fotografi er som mye annet et håndverk og øvelse gjør mester!

 


Skal du skrive en sang?

Skal du arrangere en fest?

Skal du skrive en tale?

 • Ferdige taler Hva og hvordan?
 • Ordtak Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du være toastmaster?

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter