Damenes tale

Kjøp damenes tale

Skal du holde damenes tale, har du tatt på deg en stor utfordring. Du skal får gjestene til å le samtidig som du både hyller og erter kvinnene for deres mer eller mindre gode egenskaper.

Sett gjerne ting på spissen

Du må sette ting på spissen, og da må du ofte bruke klisjeer som at kvinner shopper, prater og rydder mer enn dere menn. Du kan sammenlikne kvinner med biler, vin, roser, båter o.l. Bruk av klisjeer vil få gjestene til å nikke gjenkjennende og bringe fram latteren, så du skal ikke være redd for å bruke slike virkemidler.

Damenes tale, skål

Bruk av sitater

Når du holder tale til damene, kan du gjerne bruke sitater. Glem ikke å fortelle hvem som har sagt disse bevingede ordene. For å få gjestene til å spisse ører, kan du for eksemple begynne slik: Den kjente skuespilleren N.N. sa en gang at hvis du tenker på din kjære når du er på fotballkamp, da er du fremdeles forelsket.

Fiks ferdig damenes tale?

Tenk så deilig det ville være å slippe å bruke timer og dager på å skrive talen! I vår nettbutikk Munter har vi damenes tale til salgs både enkeltvis og i en samlepakke der du får flere taler. Talene kan brukes som de er, eller du kan plukke litt fra de forskjellige talene og bruke i din egen tale.

 

Inspirasjon

Denne videoen om menns og kvinners forskjellige hjerner, er virkelig morsom. Her vil mange kjenne seg igjen. 

 

Tale basert på denne videoen

Dersom du synes denne videoen er morsom, kan du bruke den som utgangspunkt for din egen tale. Vi har gjort det lett for deg og skrevet en slik tale, og den kan du kjøpe på Munter

Utdrag av talen

For bak alle lokkene, det strie håret, det myke håret, det røde, det gule, det blonde og det stripete håret – ja, tro det eller ei, men bak all denne skjønnheten skjuler det seg en hjerne. - En hjerne som ved første øyekast til forveksling er lik mennenes hjerne, men den er bygget opp på helt annen en måte. 

Familieterapeuten Mark Gungor har visualisert dette på en veldig god måte, og jeg vil derfor spinne videre på hans tanker nå i kveld.

For å forstå kvinnens hjerne, må vi først se på mannens hjerne. Mannen hjerne er nemlig også veldig spesiell. Den er nemlig bygget opp av små bokser. Disse boksene rommer alt en mann er interessert i, og siden det ikke er så mye, kan vi ha én boks for hvert tema. Vi har en boks for bilen. Vi har en boks for pengene. Vi har en boks for jobben, en boks for fotball, en boks for kvinner, en boks for barna og sist, men ikke minst – en boks for svigermor, og den befinner seg et eller annet sted nede i kjelleren.

 

Eksempler på damenes tale


Utdrag fra tale 1

Men det var jo dere kvinner som jeg skulle snakke om! Det er jo også mange fordeler med å være kvinne!

– Jeg må bare tenke meg grundig om.

Det er ikke det at jeg ikke ønsker å si noe, men som alle vet kan det så lett oppstå misforståelser når en stakkars mann en sjelden gang sier noe. Han forstår nemlig ikke alltid spørsmålene. Derfor har jeg med meg en liten ordbok her:

Når kvinner kommer med spørsmålet «Elsker du meg?», så betyr det at hun kommer til å spørre om noe kostbart.

Stiller hun spørsmålet «Hvor mye elsker du meg?», betyr det «Jeg har gjort noe du absolutt ikke kommer til å like.»

Sier hun «Jeg er klar om bare få minutter» så vet enhver mann som har levd noen år at det betyr «Ta av deg skoene og skru på TV!»
osv...


Utdrag fra tale 2

Ja, for noen vil faktisk gå så langt som å kalle det sivilisert – det at damene har trengt seg inn på alle menns områder. Til og med i styret for større bedrifter kan vi se dem nå. Og her nøyer de seg ikke lenger med å bare servere kaffen, men de begynner til og med å uttale seg!

Før var det bare vi menn som virkelig kunne vise hva vi dugde til. Vi var og er fremdeles de eneste som kan pisse på leirbålet – men når det gjelder alt annet, så kan ikke bare dere kvinner gjøre det samme – dere gjør det som regel også bedre!

Det er et ordtak som sier at bak hver vellykket mann står det en kvinne – men det dere kanskje ikke visste, var at bak hver vellykket kvinne står det en mann – en svært forbauset mann!


Utdrag fra tale 3

Det å være kvinne må være veldig enkelt – iallfall i forhold til det å være mann. Bare tenk på dette, dere:

Hvis en kvinne ser en naken mann i et vindu – da er han blotter.
Hvis en mann ser en naken kvinne i et vindu – da er han kikker.

Hvis du jobber mye og hardt – så har du «aldri» tid til henne.
osv.


Utdrag fra tale 4

Nei, vi menn trenger virkelig dere kvinner for å overleve. Det er iallfall sikkert. Mens dere kvinner trenger ikke menn – dere trenger bare 4 dyr for å overleve – en mink i skapet, en jaguar i garasjen, en tiger i senga og en sau som betaler alt… Men det forhindrer meg ikke å på alle menns vegne...


Gjør det enkelt! Kjøp «Damenes tale» i nettbutikken Munter

Taler som du kan få kjøpt

 1. Filosofering om det som kan skje fordi kvinner snakker mer enn menn
  • En mann bruker for eksempel mellom 10 og 30 sekunder på en telefonsamtale, mens dere kvinner bruker litt mer tid. Men jeg husker en gang kjerringa mi bare la på røret etter 10 minutter...
 2. Morsomme betraktninger omkring det at menn og kvinner har forskjellige egenskaper.
  • Vi kan for eksempel åpne syltetøyglassene selv...
   Julegavene klarer vi å kjøpe i løpet av 40 minutter...
 3. En tale om hvordan menns og kvinners handlinger bedømmes forskjellig.
  • Hvis en kvinne ser en naken mann i et vindu – da er han blotter.
   Hvis en mann ser en naken kvinne i et vindu – da er han kikker.
 4. Menn forstår ikke alltid kvinner. Trenger vi en egen ordbok?
  • Har jeg litt for stor rumpe = Fortell meg hvor vakker jeg er
   Du må lære deg å kommunisere bedre = Bare vær enig med meg
 5. Hvordan en ektemann/samboers hverdag kan fortone seg
  • Det er et ordtak som sier at bak hver vellykket mann står det en kvinne – men det dere kanskje ikke vet – er at det bak hver vellykket kvinne står det en svært forbauset mann.
 6. En «Damenes tale» som er litt på kanten
  • Det minner meg om historien om mannen som var til sjøs. Det vil si, han var jo ikke alltid til sjøs. Og dere vet hvordan det kan være når mannen kommer utsultet hjem etter en tur på noen timer, dager, uker eller måneder…? ☺
 7. En skikkelig hyllest til damene
  • Vil du gi en skikkelig hyllest til damene, er dette talen du trenger. Den er selvsagt også ganske morsom!
 8. Om hvordan kvinners og menns hjerner er forskjellige
  • Oversettelse av en morsom youtubevideo
 9. Tilleggstoff - vitser og gåter

Morsom damenes tale

En dame kan sammenlignes med en båt

 • Hun må for eksempel styres av en mann
 • I et ubevoktet øyeblikk tar hun makten
 • Tåler ikke overbelastning
 • Kan ikke rigges uten en manns hjelp – iallfall ikke når hun skal ta på diamantsmykkene sine.
 • Hun bytter som regel navn når hun bytter eier
 • Koster mer i underhold enn hva eieren hadde tenkt seg
 • Kan dra med seg en mann ned i dypet
 • Må sparkles og males før hun skal ut
 • Men det verste er at hun med årene kan bli litt gissen [gå litt lekk] og bli besværlig å vanskelig å håndtere

Dersom du ikke finner på noe morsomt å si som passer til den aktuelle situasjonen, gjør det ingenting. Så lenge du får gjestene til å le, er du reddet!
 

Sitater kan være morsomme

Dame ler

Husk å ha en liten pause etter sitatet, slik at gjestene får tid til å tenke over dette. Det er flott hvis du kan si noe om hvem som har uttalt dette, f.eks.: «Dere er sikkert alle sammen enige med Mark Twain som uttalte at ...»

Her er noen gullkorn jeg fant da jeg søkte på «kvinner» på Ordtak.

 • Hvis det ikke fantes kvinner, ville all verdens penger være betydningsløse
 • Kvinner tilgir sjelden at man er sjalu, og aldri at man ikke er det.
 • Når en mann gjør en kvinne til sin hustru, er det den største kompliment han kan gi henne, og som regel er det også den siste.

Snakk litt rundt sitatet

Etter hvert som folk blir eldre, sniker skjønnheten seg innover, men det må du aldri si til en godt voksen dame. Si bare at hun er vakker, men nevn aldri hvor denne skjønnheten nå kan finnes. Av en eller annen grunn, hopper ingen kvinne i taket når man sier at hun har en indre skjønnhet.

Til mine medmenn vil jeg si: Vær alltid ærlig! Si hva du mener, men si aldri alt du mener. Spør en dame du ikke bor sammen med om hva du synes om en stygg kjole, sier du bare at den sikkert må ha kostet mye. Da blir hun veldig fornøyd!

Vi skriver «Damenes tale» på bestilling

Klarer du ikke å skrive selv, kan du be oss om hjelp til dette. Når vi får din bestilling, skriver vi en morsom tale som er tilpasset din situasjon. Vi får svært mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.

 


Skal du arrangere julebord?

Skal du være toastmaster?

 • Toastmaster. Veiledning for deg som skal være toastmaster.
 • Ordtak. Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du skrive en tale?

Skal du skrive sang?

 

Enten du skal på julebord, feire sølvbryllup, ha firmafest eller annet, vil du finne mye nyttig stoff her på dette nettstedet.

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter