Julebord

julebord

Sanger til julebord

Sanger og julebord hører sammen, og morsomme sanger kan løfte stemningen flere hakk. En julebordsang kan omhandle julen, venneflokken, firmaet, året som gikk eller det kan være matsanger som altså omhandler maten dere spiser.

Slike «sanger til julebord» kan være morsomme, litt groteske eller bare koselige.

Når året går mot slutten, er det tid for årets julebord! Da får vi et velkomment avbrekk i en ellers slitsom hverdag, og mange bedrifter benytter denne anledningen til å gi medarbeiderne en velfortjent påskjønnelse – både i form av god mat og drikke, men også i form av gode ord.

Julebordstale

I vår nettbutikk Munter finner du mye å velge mellom, og sangene har såpass mange vers at du kan slette alt som ikke passer og fremdeles sitte igjen med en passe lang sang.

På Munter kan du få kjøpt mange typer sanger til julebord.

Julebordstale – innhold

I en julebordtale kan ledelsen oppsummere litt av året som gikk, dele ut ros og oppmuntre de ansatte til fortsatt god innsats. Det er viktig å holde en lett og ledig tone, gjerne krydret med små vitser og sitater. 

Et julebord er en viktig sosial begivenhet, og medarbeiderne kan gjerne oppmuntres til å bli bedre kjent med andre kolleger, spesielt dem man ikke kjenner så godt. 

Litt «pep-talk» er også på sin plass, for her har du som leder en genuin anledning til å virkelig inspirere de ansatte og få dem til å føle at innsatsen deres er av uvurderlig betydning for bedriften. 

Det å få alle til å føle seg betydningsfulle, er en viktig lederoppgave. Du kan gjerne fokusere litt på virksomhetes visjon og kjerneverdier, og evt. belyse disse ved hjelp av dikt, sitater eller en liten historie.

Velkomsttale til julebord

En velkomsttale setter stemningen. Er den morsom og løssluppen,  fortsetter gjerne festen slik. Er den seriøs, vil tiden etter talen være preget av dette, men senere på kvelden stiger som regel stemningen – kanskje til for høyt nivå! 

Skal du holde velkomsttale til julebord, kan du få kjøpt ferdige julebordstaler i vår nettbutikk Munter. Disse kan du holde slik de er, eller du kan plukke avsnitt og historier fra disse inn i den talen du skriver selv.

 

Eksempler 

 

Julebordsanger

Se utdrag av mange morsomme og flotte julebordsanger! Disse kan også kjøpes.

En julebordssang kan være humoristisk, fleipet eller seriøs - alt etter hvilken stemning du ønsker å skape. Se et utdrag av julebordssanger her.

Les mer …

Julebordstaler

En tale til julebord kan også være morsom, og gode vitser og historier er med på å løfte stemningen. Du bør se an ditt publikum før du vitser for mye om kjønnsroller og alkohol, da dette kan være et sårt punkt for enkelte.

Les mer …


Skal du arrangere julebord?

Skal du være toastmaster?

 • Toastmaster. Veiledning for deg som skal være toastmaster.
 • Ordtak. Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du skrive en tale?

Skal du skrive sang?

 

Enten du skal på julebord, feire sølvbryllup, ha firmafest eller annet, vil du finne mye nyttig stoff her på dette nettstedet.

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter