Takk for maten taler

Festbord Skal du holde en takk for maten tale i et bryllup, bør du gjøre den kort. Gjestene lengter etter å strekke på beina, og kanskje har talene vært så mange og lange, at det siste gjestene nå ønsker, er en siste tale som trekker i langdrag.

Her finner du mange gode råd til hvordan du kan skrive din egen takk for maten tale. Du får også lenker til andre nettsteder der du kan finne mer informasjon.

Gode råd

Kort og morsom

Du bør ikke ramse opp det dere har spist, men heller si noe morsomt om kjærlighet, ekteskapet og mat. Du kan rose vertskapet for den flotte oppdekningen og den gode maten, pluss takke kokker og serveringspersonell. 

Kjøp takk for maten tale

Bruk av sitater og ordtak

Flett gjerne noen sitater, ordtak eller korte vitser og historier inn i talen din, men husk at det må være lett å forstå poengene. Gjestene har ikke så god tid til å tenke gjennom det du sier. Det kan være morsomt å si: «Jeg håper dette blir den dårligste dagen i hele deres ekteskap», men det er ikke sikkert at gjestene tar poenget med én gang.  (Hvis resten av dagene overgår denne fantastiske bryllupsdagen, blir de jo usedvanlige lykkelige). 

Snakk sent og tydelig!

Tell gjerne til 5 inni deg på steder der du forventer at gjestene skal le, eller før du kommer til poenget. Notér gjerne pausene på huskelappen din, slik at du husker hvor du skal stoppe!

Husk at gjestene har lyst til å le

Du trenger ikke å ha prestasjonsangst, for når gjestene er i feststemning, sitter latteren løst.

Flere gode råd

Du finner mange gode råd på vårt nettsted, men vi kan også anbefale andre nettsteder.

«Takk for maten taler» som selges på Munter.no

Her kan du finne taler som passer til både bryllup og andre sammenkomster. Dersom du ikke finner en tale som passer 100 %, så kan du plukke og mikse avsnitt fra forskjellige taler. Her finner du også korte vitser, sitater og limericker som du kan benytte. 

Tale 1
En kort og morsom tale om vin og mat.

Tale 2
En grotesk takk for maten tale. Passer til kjøttmiddager.

Tale 3
En litt «på kanten» tale.

Tale 4 og 5
Taler som også omhandler kjærlighet.

Tale 6
Passer til bryllup.

Tale 7
Om kjærlighet og fisk.

Tale 8
Passer til bursdag.

Tale 9
Om å nyte mat og livet.

Tale 11
Tale der alkohol nevnes.

Tale 12
Samme tale som nr. 11 der alkohol ikke nevnes.

Tale 13
Om å senke sine ambisjoner når det gjelder slanking.

Sitater om mat og drikke

Vitser om mat og drikke

Limericks

Veiledning i å holde takk for maten taler med forslag til sitater, vitser og ordtak


Skal du skrive bryllupstale?

Skal du arrangere bryllup?

Skal du skrive bryllupssang?

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter