Herrenes tale

En spennende utfordring

Kjøp herrenes tale

Dersom du er blitt bedt om å holde Herrenes tale, har du sannsynligvis noe å både glede og grue deg til. 

Alle forventer at en tale til herrene skal være morsom, og det er ikke gitt at gjestene har samme form for humor som deg selv.

Men husk at det er 3 ting som bidrar til å gjøre en tale vellykket: Det du sier, hvem som sier det og hvordan du sier det. Av alle disse tingene, er det den sistnevnte som er den viktigste.

Alle er i festhumør

Husk at når du skal tale til herrene, så sitter latteren løst, og det skal ofte ikke så mye til før latteren runger. Har du forberedt deg grundig, klarer du å framføre talen på en god måte, og da er det ikke så viktig med innholdet. Du kan selv tenke litt på komikere – det som får deg til å le er oftest måten de sier ting på, ikke  det de sier.

Men likevel – innholdet bør være gjennomarbeidet og du må ha øvd og øvd og øvd på framførelsen. Mark Twain sa en gang at det tok ham som regel over tre uker å forberede en god improvisert tale. 

Bruk gjerne sitater

Bruker du sitater, bør du si hvem som har sagt disse kloke ordene, før du framfører sitatet. Da får du folk til å spisse ørene. «Mark Twain sa en gang at .... osv.»  Du kan lese mer om bruk av sitater på vår side Ordtak, visdomsord. Her finner du også lister over ordtak, sitater og visdomsord.

Kvinne holder herrenes tale

Start gjerne med noe morsomt eller et spørsmål

Er det noen som vet forskjellen på en.. og en mann? Eller til en 50-årsdag: Alle har sikkert hørt om den 50 år gamle mannen som bla, bla, bla... 

Det er alltid en fare for at mange har hørt vitsen du forteller, men med disse ordene har du sikret deg at de ikke bare begynner å gjespe. Men når du har fortalt vitsen, har du også satt et tema for den neste delen av Herrenes tale, slik at du kanskje bør fortsette å fortelle om hva disse 50-åringen kan oppleve? 

Vi du være litt frekk, kan du for eksempel si ta du og din kone levde lykkelig i 25 år, men så traff dere hverandre. Men jeg tør ikke fortelle det til noen, så jeg svarer som Nord-Koreaneren på spørsmålet om hvordan jeg har det «Jeg kan ikke klage».  

Det kan ta litt tid før det siste poenget synker inn, så husk å ta pause før du snakker videre. 

Den røde tråden

En «Herrenes tale» kan bli ganske morsom dersom du tar utgangspunkt i den aktuelle situasjonen. Dersom du synes at det er vanskelig, kan du ta opp mer generelle tema. I mang en «Herrenes tale» sammenliknes herrene med øl eller med et hus, og her kan du få mye å spinne på.

I en «Herrenes tale» er det kanskje enda bedre å sammenlikne mannen med en bil? Man kan fleipe med at selv om man ønsker at bilen skal være rask, behøver ikke bilen – unnskyld «mannen» – være rask i absolutt alle situasjoner. Og nå snakker du ikke om når han skal ut med søpla, altså!!!

Så kan du si at det er dessverre altfor mange menn som er altfor raske når de altså ikke skal være raske. Og det skyldes Adam. Og når tilhørerne sitter der som store spørsmålstegn, kan du si at «Adam kom først, og siden har de fleste menn fulgt hans eksempel».

Så har man jo vitsen om da Adam bebreidet Gud for at Eva ikke var så underdanig og flink som en kone burde være. «Og hva trodde du at du skulle få for et ribbein?» var svaret han fikk.

 

Eksempler på herrenes tale

Mann ler

Utdrag fra tale 1

Men de virkelig store avgjørelsene er det mannen som tar, selv om det er trist at alle de som virkelig kan styre landet, enten jobber som drosjesjåfører og frisører.

Nå skal jeg ikke skjære alle over én kam, for flere av dere har jo jobbet godt og jobbet mye, og det krever jo en innsats som ligger over gjennomsnittet.

Men det er først sammen med en kvinne at dere kan få vist dere fra deres aller beste side. Da får dere sjansen til å vise dere fram som de flotte gentlemenn dere er,  selv om jeg har hørt at den eneste grunnen til at en mann åpner bildøra for en kvinne, er at han enten har ny kone eller ny bil!
osv...

 


Utdrag fra tale 2

Som alle vet, er kommunikasjon ikke lett. Spør din kvinne deg om du synes hun har stor rumpe – så si for all del ikke at du synes at store rumper er sexy! Og sier hun at hun synes det trekker litt, så svar for all del ikke at du synes det er godt med litt frisk luft. Nei, skal det bli en hodepinefri aften, er det bare å sprinte avgårde og lukke døra.

Nå virker kanskje dette litt komplisert for dere menn, og derfor har jeg laget en liten ordbok her. Den oversetter begge veier – fra kvinner til herrer og fra herrer til kvinner.

Her er en oversettelse av herrenes språkbruk:
[ta en liten pause før du sier hva det betyr. Da får gjestene tid til å tenke seg litt om].

Sier en mann

«Jeg er sulten», så betyr det «Jeg er sulten»
«Jeg er trøtt», så betyr det «Jeg er trøtt»
«Jeg er sliten», så betyr det «Jeg er sliten»

Sier en kvinne
«Jeg er sulten», så betyr det «Kan du gå ut på kjøkkenet og finne noe mat til meg?»
«Jeg er trøtt», så betyr det «Du skal ikke tro at det blir noe på deg i kveld!»

Men så blir det vanskeligere:
osv...

 

Samlepakke med ferdige «Herrenes tale»

 1. Til en forsamling der det er en del herrer som ikke er helt unge lenger
  • Men mine forventninger ble gjort til skamme, og her sitter dere, så unge og spreke – noen med hår og noen uten, men likevel sjarmerende til tusen.
 2. Hurra for den lille forskjellen
   • Kvinnen på sin side bringer musikk inn i mannens liv, for det er først med en kvinne ved sin side at han lærer å spille annenfiolin.
 3. Om livet etter døden
  • ...Gleden var derfor stor da hun fikk høre om et «medium» – en slik kvinne med krystallkule, vet dere – en slik som kan få kontakt med de som har passert over til «den andre siden».
 4. Kurskatalog
  • Kurs nr 11 for menn
   Hvordan klare å finne det som står rett foran nesen din? 10 dagers kurs
 5. Tale med bilder
  • Her ser dere tydelig hvor komplisert kvinnen er. Og det verste av alt, er at hun ikke kommer med noen bruksanvisning. Og vet dere hvorfor??? Det er ikke fordi ingen menn leser bruksanvisninger. Det har en helt annen årsak. Det skyldes noe helt annet: Den ene dagen har nemlig knappen én funksjon, mens den har en helt annen funksjon den neste dag.
 6. Herrenes veiledning. Hvordan forstå og styre en kvinne.
  • Hvis kvinnen sier: «Jeg er klar om bare få minutter», så betyr dettte: «Ta av deg skoene og skru på TV-en.»
 7. Avsnitt som du kan flette inn i din tale

herrenes tale

 

Ordtak og sitater til «Herrenes tale»

Finn gjerne noen ordtak og spinn videre på dem. Her er noen ordtak som du kanskje kan bruke?

 • Det er jo slik at med alderen får menn karaktertrekk, og kvinnene rynker.
 • Det finnes bare én ting som menn kan som kvinner ikke kan, og det er å pisse i leirbålet.
 • Mange menn ville elske sin kone mye mer om de bare var gift med en annen.
 • Adam kom først. Det gjør menn alltid.
 • Alle menn er på jakt etter idealkvinnen – spesielt etter bryllupet.

 

Inspirasjon

Denne videoen om menns og kvinners forskjellige hjerner, er virkelig morsom. Her vil mange kjenne seg igjen.

Denne talen kan brukes både som herrenes tale og som damenes tale. I nettbutikken Munter kan du kjøpe et worddokument med talen oversatt til norsk. Dermed blir det lettere for deg å holde denne talen, evt. endre den litt. 

 

 

 

Morsom historie til Herrenes tale 

En morsom historie vil alltid gjøre lykke, men ikke la den være for lang. 

Her en dag fant mannen min ut at han skulle gjøre litt husarbeid,
og han bestemte seg faktisk for å seg for å vaske sin egen
t-skjorte. Han hadde såvidt kommet innenfor døra på vaskerommet da
han ropte til meg: "Hvilken innstilling bruker jeg på vaskemaskinen?"
"Det kommer an på hva som står på t-skjorta" ropte jeg tilbake.

"Byggmakker!"

 

Vi skriver «Herrenes tale» for deg

Vi kan hjelpe deg med å skrive en tale som er tilpasset deg og den festen der du deltar.  Vi har flere års erfaring i å skrive slike taler. Enten det er et bryllup, en 50-års bursdag, en firmafest eller et julebord, så kan vi tilpasse humoren og innholdet til den aktuelle situasjonen. Se våre betingelser under Spesialbestilling.

 


Skal du arrangere julebord?

Skal du være toastmaster?

 • Toastmaster. Veiledning for deg som skal være toastmaster.
 • Ordtak. Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du skrive en tale?

Skal du skrive sang?

 

Enten du skal på julebord, feire sølvbryllup, ha firmafest eller annet, vil du finne mye nyttig stoff her på dette nettstedet.

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter