Bursdag

Rundt bordet

Bursdag med sanger og taler

Skal du feire bursdag, er det alltid morsomt å ha bursdagssanger eller taler. Det høyner stemningen, spesielt om sangene og talene er humoristiske.

Er jubilanten mellom 40 og 60 år, kan du ganske fritt fleipe om aldersdommens plager - gjerne overdrive litt. For dem som nærmer seg de 70 eller er eldre, er det ikke fullt så morsomt å høre om alt som kan skje når man er blitt eldre.


Fleip med alderdommen

Det gjør alltid lykke, spesielt dersom du har mange gode poeng. Bruk gjerne selvironi, for da risikerer du ikke å såre jubilanten. Du kan også gå til innkjøp av diverse billige eller nyttige hjelpemidler som du snakker litt rundt. På «Enklere liv» finner du mye nyttig.

Bruk av hjelpemidler

Aktiv hjelpehånd
hjelpehandDu kan for eksempel kjøpe en gripetang som kan benyttes når du ikke lenger kan bøye deg for å plukke noe opp. Men - den kan også brukes til å klype damene i rumpa! Siden reaksjonsevnen i alderdommen er  litt dårlig, er det lurt å holde seg litt på avstand når du klyper. 

Synes du dette ble for platt, er det mange andre hjelpemidler som kan brukes for å illustrere andre poeng. 

Nesekoppnesekopp
Kanskje en nesekopp vil vekke latter? En kopp som man kan drikke med når man ligger? Da kan du gjerne bøye hodet bakover for å illustrere hva som skjer hvis du ikke bruker nesekopp i liggende stilling. Du kan også be noen komme fram for å demonstrere dette. 

Butikker som Nille og Enklere liv har mange produkter som du kan bruke.

Bruk av ordtak og sitater

Det finnes en rekke ordtak og sitater som kan være morsomme. Du kan også kjøpe bursdagstaler på Munter som inneholder mange morsomme betraktninger om alderdommen. Morsomme sanger får du også kjøpt der. 


Ønsker du en mer seriøs vinkling?

En bursdag kan også være en tid for ettertanke. Livsvisdom kommer med årene, og et velvalgt dikt kan flettes inn i en seriøs tale. Du kan selvfølgelig også la et dikt være ditt bidrag i bursdagen. Det finnes mange fine dikt, og på Munter selger vi en diktsamling som mange liker godt. Diktene er lettfattelige og rimer. Noen av diktene passer også like godt for konfirmanter som for voksne, og vi viser utdrag av noen av disse diktene her.

Utdrag av noen av diktene:

 
Å leve, det er å tørre.
Å leve, det er å gi.
Å leve er ikke å spørre
om trygghet og garanti.
---

Du ser lyset skinner renest
når du mørke har.
Det er mot de mørke felt
at strålen lyser klar.
---

En ny dag er kommet, og du kan deg glede.
Den gir nye lodd, du gevinster kan få.
Men da må du våge å være til stede
og våge på helt nye veier å gå.
Det som senere vil stikke
er det lille ordet «ikke».
Det du opp på hyllen la –
det du livet ikke ga.
---

Den dagen vi fødes er vi originale,
men litt etter litt skjer så dette fatale:
Vi bøyes og formes – vi kuttes og kappes,
og ned i A4-former vi stappes.
---

Nei, gi meg ti fugler på taket,
som freidig med vingene slår.
De eier sin egen frihet.
De over seg selv ennå rår

 


Mer om bursdag

Bursdagssanger

Skal du feire bursdag eller være gjest i en bursdag, vil du kunne høste stor jubel om du bringer med deg en morsom bursdagsang. En slik sang kan handle om jubilanten, men kan også handle om hvordan det er å bli gammel - selvfølgelig på en humoristisk måte.

Les mer …


Skal du arrangere julebord?

Skal du være toastmaster?

 • Toastmaster. Veiledning for deg som skal være toastmaster.
 • Ordtak. Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du skrive en tale?

Skal du skrive sang?

 

Enten du skal på julebord, feire sølvbryllup, ha firmafest eller annet, vil du finne mye nyttig stoff her på dette nettstedet.

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter