Toastmaster

Kvinnelig toastmaster

Som toastmaster skal du lede festen, gi gjestene opplysninger, introdusere talerne, vurdere når det passer med sanger, styre selskapslekene, lese telegrammer og gjerne komme med noen bemerkninger som får opp stemningen.

Det er viktig at du klarer å ha oversikten og ta ting på sparket. Mye kan skje, og ofte er det en persom eller to som trenger litt ekstra oppfølging for at vedkommende ikke skal ødelegge den gode stemningen.

Er det barn til stede, kan du evt. ta med noe som fanger deres oppmerksomhet. Foreldrene vil nok bli deg evig takknemlig om du har tatt med en fargeleggingsbok, puslespill, perler eller liknende.

Samtidig som du styrer festen, må du passe på at du ikke blir midtpunktet. Dette er brudeparets store dag.

 

Toastmaster – oppgaver

En del av disse oppgavene kan gjerne overtas av andre.

   

 1. En toastmaster bør først gi praktiske opplysninger om rømningsveier, toaletter, røykepauser, kaffeservering, selskapsleker, dans etc.
 2. Presentere menyen.
 3. Se til at kjøreplanen holdes – iallfall sånn noenlunde.
 4. Avtale med serveringspersonell om når det skal tales og synges, og si fra dersom de skal inn for å hylles av «Takk for maten»-taleren.
 5. Introdusere taler og sanger.
 6. Lede evt. selskapsleker.
 7. Sørge for at stemningen ikke daler, samtidig som du heller ikke overdynger selskapet med vitser og historier.
 8. Holde øye med dem som evt. kan skape problemer pga for mye alkohol.

 

En som taler=

Kjøp Toastmaster bryllup

En toastmaster kan få opp stemningen i bryllupet med disse forslagene! Her får du 6 sider med våre beste forslag til hva man kan si når man introduserer talerne.

 

Kjøp Toastmaster bursdag

Har du fått det ærefulle oppdraget å være toastmaster i en bursdag eller et annet arrangement? Da kan dette være akkurat det du trenger for å få kontrollen. Her får du vite hvordan du kan sy kvelden sammen, introdusere taler og leker o.l.

Kontakt gjester på forhånd

Dersom talene blir for lange, blir det ikke bare kjedelig. Det blir også vanskelig å holde tidsplanen! Gi gjerne talerne noen gode råd noen uker før festen. Sett gjerne en grense for hvor lang talen kan være – f.eks. 3 - 5 minutter. Du kan også gjerne henvise til dette nettstedet + Munter, der de finner mye nyttig stoff.

Fotell dem gjerne at det er mulig å få hjelp til å skrive taler og sanger. Det er ikke alle som er klar over at dette tilbudet finnes.

Et slikt initiativ fra din side vil lette ditt arbeid under selve festen og bidra til at du huskes som en dyktig toastmaster.

  

Bryllupstaler – rekkefølge

 1. Vertskapet – brudgommen eller brudens mor eller far holder velkomsttalen.
 2. Brudens mor eller far holder tale
 3. Brudgommen
 4. Bruden (hvis hun ønsker det)
 5. Brudens forlover (tale eller sang)
 6. Brudgommens forlover (tale eller sang)
 7. Brudgommens foreldre
 8. Besteforeldre/faddere
 9. Søsken
 10. Venner og andre
 11. Takk for maten tale

På 1001sang kan du lese mer om toastmaster sine oppgaver.

 

Introduksjon av talerne

En toastmaster skal presentere talerne på en god måte.

Kjenner du til innholdet i talen, kan du si noen velvalgte ord om dette. Kjenner du til yrket vedkommende har, kan du gjerne si noe morsomt om dette.

Da blir folk mer oppmerksomme, og får du dem til å le, skaper du en munter stemning som får taleren til å slappe av.

Sitater og ordtak finner du på Internett. Det er lett å finne gode sitater, men det ta litt tid å sette dem inn i en sammenheng der de virkelig kommer til sin rett.

Munter.no  kan du som toastmaster i bryllup og bursdag få kjøpt forslag til morsomme og slagferdige introduksjoner av talerne. 

 

Skal du skrive en sang?

Skal du arrangere en fest?

Skal du skrive en tale?

 • Ferdige taler Hva og hvordan?
 • Ordtak Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du være toastmaster?

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter