Bryllupstaler - 10 tips

Generelle tips

Brudepar

Skal du skrive en tale til bryllup, er det mye å huske på. Her har vi laget en liten oversikt. Vi har også mange andre gode tips og råd når det gjelder taler til bryllup, både på dette nettstedet, men også på våre andre nettsteder 1001sang.no og konfirmasjonsdagen.no.

1. Forbered deg grundig

Skriv ned alt du ønsker å ha med i talen. Deretter stryker du en del. Skriv gjerne midtdelen av talen først. Gjør det du finner lettest. Deretter kan du skrive innledning og avslutning. 

2. Lag gode overganger

Talen skal ikke være kronologisk. «Så skjedde det og så det», blir kjedelig. Begynn gjerne med nåtiden og sammenlign med da brud/brudgom var yngre. Forteller du gjestene om at brudgommen er handy, kan du trekke tråden tilbake til da han var liten og skulle plukke alt i stykker. Da får du gode overganger og talen blir mer interessant. 

3. En bryllupstale bør ikke være for lang

Du trenger ikke ta med hele livshistorien til brud eller brudgom. Ta med det viktigste, og velg ut det som er viktig for deg og ditt forhold til brud eller brudgom! Talen bør vare ca 3-4 minutter, og det er bedre med en for kort enn en for lang tale.

4. Bruk gjerne visdomsord, ordtak eller sitater

Vi har en liste over mange flotte visdomsord, både humoristiske og seriøse. Vi har også eksempler på hvordan du fletter dette inn i din bryllupstale. 

5. Humor

Klarer du å bringe noe humor inn i talen, høynes stemningen i bryllupet. Det er ikke meningen at du skal være krampaktig morsom, men en liten selvironisk bemerkning kan være nok til å løfte stemningen. 

6. Alvor

Husk at man blir veldig lettrørt, og for mye alvor og rørende omtale av brud/brudgom kan få tårene til å komme. Derfor må du vurdere hvor mye du tåler. 


Framførelse

Brudepar

7. Snakk sent

Tell gjerne til 5 inni deg når du skal ha en pause, så blir det lettere å tie stille.

8. Bruk stor skrift på huskelappen

Det er lurt å lære talen utenat, samtidig som du tar med huskelapp. Husk at det kan være lite lys i lokalet, så skriv tydelig


Valg av innhold

9. Du kan ikke få sagt «alt» i en tale

Konsentrer deg om det viktigste av det viktige. Ta med ting som ikke andre har sagt før deg, helst ting som angår ditt forhold til brud elle brudgom.

10. Velg et tema

Du vil kanskje spinne litt omkring spesielle opplevelser og/eller spesielle egenskaper hos brud/brudgom?  


Skal du skrive bryllupstale?

Skal du arrangere bryllup?

Skal du skrive bryllupssang?

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter