Bryllupssanger - 10 tips

Generelle tips

Brudepar

Skal du skrive en sang til bryllup, er det mye å huske på. Her har vi laget en liten oversikt. Vi har også mange andre gode tips og råd når det gjelder sanger til bryllup, både på dette nettstedet, men også på våre andre nettsteder Munter.no.

1. Ikke for lang

Du trenger ikke ta med hele livshistorien til brud eller brudgom. Ta med det viktigste, og velg ut det som er viktig for deg og som illustrerer ditt forhold til brud eller brudgom!

2. Prøvesyng før bryllupet

La andre prøvesynge sangen. Da finner du ut om sangen bør finjusteres.

3. Riktig rytme er viktigere enn rim

Dropp rimet hvis du ikke finner riktig rimord. Konsentrer deg om riktig rytme. Finn fram originalsangen og sjekk om du har tatt med rett antall stavelser i verselinjene.


Sangheftet

4. Skriv ut sangene på hvite ark

Husk at sanger på farget papir kan være vanskelige å lese!

5. Bruk stor skrift og en skrifttype som er lett å lese

Det kan være lite lys i lokalet og alle har ikke med seg lesebriller.


Valg av melodi

6. Melodien må egne seg som allsang

Det er ikke alle fine melodier som egner seg som allsang. Mange fine sanger kan være veldig vanskelige å bruke som allsang, f.eks. «En solskinnsdag» av Postgirobygget.

7. De fleste må kunne melodien

Husk at det er ofte den eldre generasjonen som synger mest og høyest! Velg noe de kan, ellers må du kanskje synge alene!  

8. Ingen andre må ha skrevet sang på denne melodien

La gjerne toastmaster koordinere sangene, slik at ikke flere bruker samme melodi. Det kan lett bli litt kjedelig!

9. Lange verselinjer

Da er det lettere å få mye innhold i sangen. Du slipper også å finne så mange rimord. «Tyven, tyven» er vanskelig å dikte på fordi verselinjene er så korte.


Skal du skrive bryllupstale?

Skal du arrangere bryllup?

Skal du skrive bryllupssang?

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter