Konfirmasjonstaler

Konfirmasjonstale

Vi hjelper deg med konfirmasjonstalen!

Er du blant dem som strever med å skrive konfirmasjonstaler, er du kommet til rett nettsted. Her vil du finne all den hjelpen du trenger! I en konfirmasjon er det vanlig at foreldrene og gjerne også faddere bidrar med en konfirmasjonstale.

En slik tale inneholder gjerne et tilbakeblikk på barndommen, noen betraktninger om ungdomstiden og gode råd som konfirmanten kan ta med seg videre i livet.

Vi på Munter skriver gjerne for deg.
 
Du kan lese mer om konfirmasjonstaler på vårt nettsted Konfirmasjonsdagen.

 

Konfirmasjonstaler – varianter

Vanlig konfirmasjonstale

Talen bør ikke vare mer enn 3-4 minutter, og skal ikke være et resymé over konfirmantens liv og levnet. Det beste er om talen tegner et bilde av konfirmanten, som både han/hun og gjestene kan nikke gjenkjennende til.

Dra gjerne fram noen få egenskaper og belys disse med eksempler. Litt småerting kan være vellykket dersom konfirmanten tåler slikt, ellers kan litt selvironi på foreldrenes vegne være vellykket.

Finn samlepakke med flere konfirmasjonstaler her:
Til jente  Til gutt 


Konfirmasjonstale med gode ord/livsvisdom

Er du for eksempel en fadder som ikke har hatt så mye kontakt med konfirmanten, kan du velge å holde en tale med gode ord. Der kan du snakke om framtiden, voksenlivet og alt det som hører til og gi konfirmanen noen gode råd. Et dikt kan også passe her, eller kanskje noen sitater eller visdomsord er på sin plass?

Dersom du synes det er vanskelig, kan vi hjelpe deg på vei. På Munter vi ferdige talepakker med gode ord. Her kan du få den inspirasjonen du trenger, hente lange avsnitt og/eller dikt som du kan flette inn i din egen tale.

Finn samlepakke konfirmasjonstaler med innholdet gode ord/livsvisdom her:
Til jente  Til gutt 

Finn småtaler med gode ord/livsvisdom:
Til jente  Til gutt 

Du kan også kjøpe ferdige småtaler til konfirmasjon som spinner rundt et sitat/visdomsord. 


Konfirmasjonstale – dikt

Tale på rim

Dersom du kvier deg for å holde tale, kan en tale på rim være et godt alternativ. Da leser du opp talen, og du slipper å glemme viktige poeng. 

Finn tale på rim 
Til jente  Til gutt 

Dikt som del av en tale

Mange synes også at et dikt bidrar til å sette en spiss på en vanlig konfirmasjonstale, og i nettbutikken til Munter kan du kjøpe en samlepakke med 12 dikt som passer til konfirmasjon. Sammen med disse diktene får du noen smådikt som kan brukes på konfirmantkort.

Finn dikt 
Til jente  Til gutt 

Dikt istedenfor tale

Diktene kan også leses opp som en hilsen fra en slektning eller en venn av familien som ønsker å gi konfirmanten noen gode ord med på veien uten å holde en tale.


Konfirmasjonstale – eventyr/fortelling

En tale som er skrevet på eventyrform, kan gjøre stor lykke. Med et manuskript for hånden, føler mange seg mye tryggere, men du bør øve mye slik at du kan løfte blikket ganske ofte.

Festbudstikka kan brukes til konfirmasjonstale

Bruker du Festbudstikka til eventyrtalen, vil konfirmantene få et minne for livet!

Sang i stedet for tale

Vi har god erfaring med sanger til konfirmasjon. I mange melodier kan du få puttet inn alt du ønsker å si til konfirmanten, og kvier du deg veldig til å holde tale, vil en sang være et meget godt alternativ.

Munter kan du kjøpe ferdige konfirmasjonstaler og dikt.

Ferdige konfirmasjonstaler du kan kjøpe

 • Taler som er skrevet med tanke på salg til flere (samlepakker).
 • Taler der hele innholdet dreier seg om at konfirmanten skal få gode ord med på veien.
 • Taler til konfirmant som avsluttes med et dikt.
 • Konfirmasjonstaler som er utformet som et dikt eller et eventyr.

Spesialskrevne konfirmasjonstaler

Munter kan du også bestille spesialskrevet konfirmasjonstale

En slik tale bør du også bearbeide noe, slik at du bruker dine egne ord og uttrykk. Skribenten hjelper deg å sy talen sammen, og jobber (alltid?) med talen til du er fornøyd.


På vår side Konfirmasjonsdagen kan du se eksempler på flere typer konfirmasjonstaler – både taler til konfirmant og taler fra konfirmant.

 

Utdrag av noen konfirmasjonstaler

 

Tale på rim

En konfirmasjonstale kan også framføres som et dikt. Dette kan være et godt alternativ for den som ikke ønsker å holde en vanlig tale. En tale på rim (eller prolog) behøver ikke å ha en fast rytme, og da er det ikke så vanskelig å skrive talen. Se utdrag av konfirmasjonstale på rim her.

Les mer …

Konfirmasjonstaler fra foreldre

Bli inspirert av våre utdrag av konfirmasjonstaler fra foreldre!

Vi viser her to eksempler på konfirmasjonstale fra foreldre - den ene er til ei jente som tåler litt erting, den andre er til ei jente som får mye skryt.

Les mer …

Eventyrtaler

Se hvor festlig en konfirmasjonstale framført som et eventyr kan bli! Du kan lage en fortelling der du bruker forskjellige formuleringer som du henter fra eventyr! Det kan bli en veldig festlig tale som du kan høste stor applaus for.

Les mer …


Skal du skrive konfirmasjonstale?

Skal du arrangere konfirmasjon?

Skal du skrive konfirmasjonssang?

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter