Vi skriver for deg

Kvinne skriver

På nettet kan du finne flere skribenter som skriver taler. De fleste har dette som hobby, mens vi på Munter.no driver dette på profesjonell basis.

De fleste store statsmenn og -kvinner bruker profesjonelle taleskribenter, og de er godt fornøyde med dette.

Når det gjelder taler, kvir du deg kanskje for å søke hjelp. Årsakene kan være flere, men vi ser at mange tror at talen blir upersonlig når andre skriver den. Men det er absolutt ikke tilfellet!

Du sliter, og du venter på inspirasjonen som ikke kommer. Du forstår etter hvert at du ikke sånn helt plutselig klarer å riste en velskrevet tale ut av ermet. Og hva gjør du da?

Vi på Munter skriver gjerne for deg.
 

En erfaren skribent vil

 • flette inn dine momenter i talen på en elegant måte
 • lage naturlige overganger mellom poengene
 • foreslå formuleringer som gjør talen din mer fengende
 • tilpasse skrivestilen slik at den passer til oppdragsgiver

Husk at det er ikke alltid innholdet som gjør en tale underholdende, men måten det blir sagt på.

Når talen er ferdig fra skribentens side, må du bearbeide den litt. Da vil ingen kunne gjette seg til at du har fått hjelp til å lage en personlig tale.

Skal du bestille en tale

 1. Ta kontakt med skribenten via kontaktskjema/tlf eller vanlig e-post
 2. Gi informasjon til skribenten
 3. Skribenten jobber med talen til du er fornøyd
 4. Du betaler

På Internett er det mange som skriver taler på bestilling. Du kan også finne mange nettbutikker som selger ferdige taler som du kan bruke som utgangspunkt for din egen tale.

Munter er den største enkeltaktøren på Internett. Vårt nettsted 1001 Sang har mange sider med gode tips og råd for deg som skal holde tale. Du kan også kjøpe ferdige taler her eller bestille en spesialskrevet tale.

Valg av leverandør av taler

Bruk magefølelsen!

Sidsel Nesse

Velg et nettsted som du føler deg trygg på vil gi deg god service. Å spare noen kroner på et billig produkt er kanskje ikke så lurt – iallfall ikke hvis du bare ser på pris. Det at du får et godt produkt, er det viktigste!

Er du usikker på kvaliteten på talen, vil nervøsiteten din stige flere hakk!

Vær kritisk til anbefalinger

At noen nettsteder får anbefalinger, kan like gjerne være et utslag av «kjennskap og vennskap» som et ønske om å hjelpe deg. Nettsteder som kaller seg «Guider» kan for eksempel liste opp et utvalg av nettsteder som tjener egne interesser. Gjør deg opp din egen mening, og husk at smaken er så forskjellig.

Her ser du et bilde av Sidsel Nesse fra Munter.no som intervjues på Frokost-TV. Hun forteller om hvordan man kan skrive en god tale.

 

Sjekk eksempler

Da kan du se om du liker skrivestilen til skribenten, men en dyktig skribent bør klare å skrive for alle typer mennesker.

Kundesitater kan gi deg en pekepinn

Vi vil igjen presisere at smaken er så forskjellig, så om én person er begeistret for en tale, kan en annen bli skuffet. Vår humoristiske sans er også veldig forskjellig, og her må ofte skribenten føle seg fram.

De fleste skribenter har imidlertid en garanti, som gjør at de jobber med talen helt til du er fornøyd!

Vi har laget en liste over tilfeldig valgte skribenter som skriver taler på bestilling. Vi har dessverre ikke oversikt over alle som er på nettet, og det er ikke riktig av oss å gi noen anbefaling av de få vi kjenner til!

Det minner meg om historien om en sekretær som jobbet på et stort tannlegekontor. Hun hadde fått beskjed om at hun aldri måtte anbefale en av tannlegene framfor en annen. Hver gang en ny kunde ringte og lurte på hvem de skulle bestille time hos, svarte hun: «Det jobber 5 tannleger her, men jeg kan dessverre ikke anbefale noen av dem».

 


Skal du skrive en sang?

Skal du arrangere en fest?

Skal du skrive en tale?

 • Ferdige taler Hva og hvordan?
 • Ordtak Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du være toastmaster?

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter