Julebordstaler

En tale til julebord kan også være morsom, og gode vitser og historier er med på å løfte stemningen. Du bør se an ditt publikum før du vitser for mye om kjønnsroller og alkohol, da dette kan være et sårt punkt for enkelte.

JulekulerJulebordstaler til firmafest 

Det er stor forskjell på å holde en velkomsttale eller en tale senere på kvelden. Benytt anledningen før julebordet starter til å fange medarbeidernes oppmerksomhet, senere er de som regel mest opptatt av fjoll og tull. Bruk gjerne talen til å takke for året som gikk, men glem ikke å flette inn noe humor i talen. 

Julebordstale - bruk av sitater

Eksempel 1

«Å drive forretning, er som å sykle», har en klok mann ved navn John David Wright en gang sagt. «Hvis man ikke er i bevegelse, så faller man.» Derfor har vi i vår bedrift «endringsvilje» som én av våre kjerneverdier. Vi i ledelsen forstår at mange av dere ikke har følt dere helt komfortable med alle endringene som har skjedd i det siste året. Det har vært veldig slitsomt, men vi har kommet gjennom det.

Eksempel 2

Vi vet at dere har hatt et travelt år, men vi håper selvfølgelig også at det har vært inspirerende å få være med på en slik suksess som vi har hatt sist år. Det å ha det travelt, er ikke ensbetydende med å ha det slitsomt, og dere har kanskje alle hørt ordene fra Elbert Hubbard: «Hvis du vil ha et arbeid utført, velg en travel mann. De andre har ikke tid.» 

Eksempel 3

En mann ved navn Ed Howe sa en gang at «En god forskrekkelse er mer verdt for et menneske enn et godt råd.» Derfor legger vi vekt på å ha stor takhøyde her. Gjør noen en feil, så er det ikke verdens undergang – og forhåpentligvis heller ikke firmaets undergang! Mange er så redde for at de skal kaste bort sitt liv på et feilgrep, at de heller lar det smuldre bort, bit for bit. (John Howe)
Vi håper virkelig at vi har klart å skape et klima der dere tør å gjøre feil, for det er da kreativiteten kan blomstre: Og som dere vet, er kreativitet en av våre kjerneverdier.

Om valg av innhold

«Julebordstaler"Julebordstalen kan være morsom og/eller tankevekkende. I en seriøs tale, ønsker å noen ta med kristent innhold, mens andre fokuserer mer på almennmenneskelige forhold. Det er alltid godt å få noen gode ord med på veien, men blir det veldig seriøst, kan det legge en demper på stemingen. Samtidig kan det være godt, for at julebordet ikke blir altfor utflytende med bare fleip og flåsing.

Du kan også ta med visdomsord i julebordstalen din. Holder du tale på et julebord for firmaet, kan du si noe om arbeidsmoral, iver og lignende. Kanskje også noe om å ta vare på hverandre, hjelpe hverandre med oppgaver og stille opp for andre på jobben?

Kjøper du våre ferdige julebordstaler på Munter.no, får du mange gode ideer. Les mer om innholdet i talepakken på Munter.no.

Ferdige andre taler

Herrenes tale

Damenes tale

Takk for maten taler

 

Ønsker du en mer tilpasset tale, kan vi hjelpe det med det. Se våre betingelser og kontaktinformasjon.


Skal du arrangere julebord?

Skal du være toastmaster?

 • Toastmaster. Veiledning for deg som skal være toastmaster.
 • Ordtak. Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du skrive en tale?

Skal du skrive sang?

 

Enten du skal på julebord, feire sølvbryllup, ha firmafest eller annet, vil du finne mye nyttig stoff her på dette nettstedet.

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter