Bursdagstaler

Skal du holde bursdagstale, er det mye å tenke på. Her får du gode tips og råd.

Innhold i bursdagstaler

«Blomster"

Velkomsttaler bursdag

Du ønsker selvfølgelig gjestene velkommen og sier noe om hvordan bursdagsselskapet vil forløpe. Du kan også benytte anledningen til å introdusere gjestene, hvis det er mange som ikke kjenner hverandre. Har du mange gjester, kan du fortelle om de forskjellige gruppene, hvis det finnes slike. Du kan for eksempel si at du har invitert mange fra xxx-klubben du er med i, og det er Øyvind, Maren, Petter osv. Så kan du si noe om hva klubben driver på med. 

Introduserer du hver enkelt gjest, blir det ekstra hyggelig om du forteller litt om han/henne, hva vedkommende er opptatt av, bruker fritiden til, jobb etc. På den måten får gjestene noe å snakke om.

Alderens plager

Om du holder en velkomsttale eller en vanlig tale til bursdag, kan det ofte være vellykket å snakke om alderdommens plager. Dersom jubilanten har mange plager, er det nok ikke lurt å ta slike ting opp i talen.

Andre tips og råd

I en bursdagstale er det slik som med vanlige taler – snakk om det som angår deg og jubilanten. Det er ikke nødvendig at alle forteller om at jubilanten står på ski, men har du og jubilanten en felles interesse, noe dere gjør sammen, er det på sin plass å nevne det.

Sitater og ordtak kan også gi talen et ekstra piff. Slikt kan understreke poengene dine, og kanskje få gjestene til å le. Visdomsord kan gi gjestene noe å tenke på, og løfte talen til et annet nivå. 

 

Husk at en tale bør være som en kjole.
Lang nok til å dekke det vesentlige og
kort nok til å være interessant.

 

For mer informasjon, besøk siden bursdagstaler på Munterunter


Skal du arrangere julebord?

Skal du være toastmaster?

 • Toastmaster. Veiledning for deg som skal være toastmaster.
 • Ordtak. Hvordan bruke disse? Liste over ordtak, visdomsord og sitater.

Skal du skrive en tale?

Skal du skrive sang?

 

Enten du skal på julebord, feire sølvbryllup, ha firmafest eller annet, vil du finne mye nyttig stoff her på dette nettstedet.

Bygg din egen sang!

Visste du at vi i nettbutikken Munter selger sanger med ekstra mange vers? Plukk og miks vers, og du vil få en sang som passer perfekt til jubilanten!

www.munter.no
mobil: 970 08 138
e-post: kontakt@munter.no

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter