Bryllupstale som eventyr

En spesiell tale som du kan høste stor applaus for. Her viser vi hvordan du kan omskrive setninger du finner i eventyrene.

 • vakre var de alle, men den vakreste var den yngste datteren, som var så vakker at det ikke var måte på det.
  • Han møtte mange jenter på sin vei, og vakre var de alle, men den vakreste var Katrine, som var så vakker at det ikke var måte på det.

Bryllupstale – eventyrtale

Eventyrtale til bryllup
Ønsker du å gi brudeparet en spesiell opplevelse i bryllupet, kan du gi dem en tale som er skrevet som et eventyr.

En bryllupstale som er skrevet som et eventyr/fortelling, kan bli et vellykket innslag i et bryllup. En slik tale kan inneholde få eller mange elementer fra eventyrets verden.

Les gjerne noen eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlede verker, slik at du kommer i rett stemning.

Notér gode ord og uttrykk slik at du kan flette dem inn i talen der du synes det måtte passe. Du kan for eksempel begynne med å lese eventyret Østenfor sol og vestenfor måne.

Munter.no kan du kjøpe ferdige eventyrtaler til brudgommen
Du kan også be oss om å skrive eventyrtale for deg – både til brud og brudgom.

Eksempler

Først viser vi utdrag av eventyret –- deretter får du et forslag til hvordan du kan bruke det i din bryllupstale.
 • vakre var de alle, men den vakreste var den yngste datteren, som var så vakker at det ikke var måte på det.
  • Han møtte mange jenter på sin vei, og vakre var de alle, men den vakreste var Katrine, som var så vakker at det ikke var måte på det.
 • Hun sa nei og ville nødig, og så gikk mannen ut igjen, og ble så forlikt med kvitbjørnen at den skulle komme igjen neste torsdagskvelden og hente svar.
  • Hun sa nei og ville nødig, men etter at Thomas hadde spurt flere ganger, ble de forlikte om at de skulle møtes lørdagskvelden.
 • Det var slik glede da hun kom inn til foreldrene, at det ikke var noen måte på det; de syntes de kunne ikke fulltakke henne for det hun hadde gjort imot dem; nå hadde de det både så godt, og så godt, og alle spurte de henne hvordan hun hadde det, der hun var. Hun hadde det både godt og vel, og hadde alt som hun kunne ønske seg, sa hun.
  • Det var slik glede hver gang de kom inn til foreldrene, at det ikke var noen måte på det. Hun hadde det både godt og vel, og hadde alt som hun kunne ønske seg, sa hun. Og derfor vil foreldrene hennes fulltakke Thomas for alt han har gjort for datteren deres, og maken til svigersønn skal man lete lenge etter.

En eventyrtale passer for dem som ønsker å

 • lese opp talen framfor å framføre den muntlig
 • gi brudeparet en spesiell opplevelse
 • gi brudeparet et varig minne i form av et eventyr

Skal du skrive bryllupstale?

Skal du arrangere bryllup?

Skal du skrive bryllupssang?

De gode øyeblikkene...

Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? 

Det er ikke umulig. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. Kanskje du vil foretrekke at vi skriver hyllesten til jubilanten i form av et eventyr? Det kan vi også gjøre. Valget er ditt!

Velkommen med din bestilling!

Hva sier Munters kunder?

 • Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Det er svært tilfredstillende å holde "dine" taler, de går faktisk utenpå veldig mange andre , og når både konfirmant, gjester og familie kommenterer og takker for fin tale, ja så kan det vel ikke bli bedre….:-)
 • Det var kjapt levert:). Sangen var kjempefin og så utrolig mye du har fått med!!!  Ble veldig overrasket for jeg synes det ble mye du skulle forholde deg til, men du har flettet det så fint inn:). Dette ble en positiv opplevelse for meg, for jeg var jo spent...Tusen takk for hjelpen! Nå kan vi bare glede oss til konfirmasjonsdagen:).
 • Tusen tusen takk for kjempeflott forslag til tale og nydelig sang!!
  Det blir så lekende lett når du gjør det.
  Jeg går og øver på dem nå. Jeg skulle ønske at jeg hadde noe av dine evner.

   

 • Hei:) TUSEN TAKK for en herlig historie! Vi lo så godt! Du er utrolig flink! Du har reddet meg! Godt det finnes mennesker som deg!:))
  Skal jammen bruke deg en annen gang og anbefale deg på det varmeste!
 • Tusen, tusen takk, så utrolig flott, kom jammen meg noen tårer nå. Dette kunne ikke blitt bedre.
 • Wow, jeg er helt IMPONERT over hva du har fått til! Og det på så kort tid...!!!
  Jeg satt jo her selvsagt med tårer gjennom hele talen, og det er nok et godt tegn. Satser på at de forsvinner jo mer jeg lærer talen "å kjenne" ;)
 • Takk for talen.
  Eg er nøgd med produktet du tilbyr, imponerende at du klarte det så kjapt. Men ser sjølvsagt at det trengs litt jobb med den i etterkant. Men det gjer det klart mykje lettere med dette utgangspunktet.

Nettbutikk med ferdige sanger og taler!
Vi skriver også på bestilling.

munter